Hvad er det??

af Morten Flindt Larsen, København K, lørdag 15. juni, 2019, 11:46 (472 dage siden) @ f.ormstrup

Fleischmann lavede nedenstående vogne med beholdere omkring 1990. Det er ikke vognen men beholderen ovenpå det hele drejer sig om.
Hvad blev beholderen kaldt og hvad blev den brugt til??
Hvad hed firmaet der transporterede gods med vognene??
Herunder første udgave af beholderen fra 1989
[image]
Herunder den senere udgave:
[image]
Vognene har kørt i England, Frankrig og Tyskland. Det vides ikke om de har kørt i Danmark, men det er sandsynligt!
[image]


Hejsa,

Beholderen på vognen er en såkaldt "Castor-Behalter" til transport af højradioaktive brændselsstave fra atomkraftværker. Hvorfor ialverden mener du, at det er sandsynligt, at sådanne transporter har kørt i Danmark?

Vh
Morten


Rigtigt! Fleichmanns vogne blev lavet som firmagaver fra GNS!
Udskiftning af brændselsstave på Risø!? Tog/skib??

Bil. Forsøgsreaktoren på Risø var af beskeden størrelse til "laboratoriebrug". Brændselsstavene har vel nærmest kunne være i en blyforet skotøjsæske. Risøfolkene brugte i øvrigt på et tidspunkt Marklin-modeltog til at transportere radioaktivt materiale ind og ud af områder, hvor de helst ikke selv ville komme på grund for meget stråling. Havde engang en tidsskriftartikel fra 1960'erne om det, som jeg overgav til en bekendt. Husker der var et foto af "modeljernbanen" (en stump spor) med en MY og nogle vogne på. Det var en lavpraktisk løsning på et laboratorieproblem, men det virkede. Så nix, ingen Castor-Behalter-vogne i DK. Risø-anlægget var ikke af de dimensioner.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen