God jul med 4010 og 3874

af Steff, 25/12 2011, 13:12 (4504 dage siden) @ UTJ

God 1. juledag til alle! Mætte og trænger til lidt afslapning før end det hele starter igen, for nogens vedkommende med julefrokost?

Ja, det er sandelig en rigtigt flot model detaljemæssigt, der er kommet af en CIWL WL type Y. Men jeg synes dog det ret beset er en ”skæg fætter” Ls modeller har valgt at lave. Nemlig nr. 3874, der er ud af en serie på 17 sovevogne, alle opbyggede på tidligere beskadigede vogne af type S, Z, Y og en WR i 42 serien hos den italienske fabrik Ansaldo Breda i 1950. Det vil sige, at alle undervognene nr. 3871 til 3884 havde den såkaldte ”fiskebug” forstærkning under vognen, mens 3885 til 3887 havde en ”almindelig flad” undervogn uden forstærkning. ”Fiskebug” undervognen var dog helt almindelig og CIWL svar på danske vognes armering på bl.a. de plade- og træbeklædte bogievogne, f. eks. litra CM m. fl. Alle de såkaldte Pullman vogne havde også denne forstærkning.
”Vores” vogn nr. 3874´s undervogn kom oprindelig fra en sovevogn type Z nr. 2727 bygget hos Reggio Emilia i 1927.
[image]
Så vidt jeg har kunnet finde ud af, har serien 3874 - 3887 aldrig været anvendt i løb til Danmark/Norden, men udelukkende anvendt i Sydeuropa. Men det kan man jo se bort fra på modelbanen, da vognen jo ligner en Y vogn fra en anden serie vognkasse- og apteringsmæssigt.
Foruden billeder af denne vogn viser UTJ jo også billeder af en spisevogn (WR) nr. 4010 fra Rivarossi. Fantastisk flot model af en ombygget tidligere Pullman vogn med køkken type Fleche d´Or. Foruden den nævnte af UTJ nr. 4057 har også nr. 4008 været anvendt i Danmark

Det eneste ”brok” kunne være dette, at det tilsyneladende er svært for Rivarossi at levere varer og at LS og Heris har meget svært at komme i omdrejninger, når de har ”lovet noget”. Mærkeligt når man VED, at der i det store udland (bl.a. Frankrig, Italien, Holland, Belgien og Luxemburg m. fl.) er et kæmpe efterspørgsel på netop CIWL modeller, se bare på diverse auktionshuse!
Men så må man jo glæde sig over når der kommer noget eller ty til CIWL 1:1;-)

Fortsat god jul til alle!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak