Brawa - DSB Tdgs 293

af UTJ, lørdag 15. december, 2018, 12:35 (540 dage siden)
redigeret af UTJ, lørdag 15. december, 2018, 12:47

Ikke for at tærske langhalm på denne model som både har vakt undren og diskussion vedr. påskrifter og farvevalg, her, der og næsten alle (modelbane-)steder.

Noget kunne tyde på at Brawa har fået tilsendt dette billede og at det er udgangspunktet for modellen. Hvem der har tilsendt Brawa dette billede ved jeg ikke, men det er et godt eksempel på hvordan tilfældigt materiale tilsendt fjerne fabrikanter uden vejledning mv bliver tilfældigt brugt, tolket og ofte med forkert resultat. I dette tilfælde er det jo nok én person som har kigget billeder på Jernbanemuseet for Holtrups billedsamling ligger dér nu og jeg tror ikke mange kopier af dette billede er fremstillet.

Som sagt, man får resultat som man ønsker når man "bare" sender løs til Märklin, Brawa, Roco osv - for de vender ikke tilbage med yderligere spørgsmål, for når beslutningen om en variant er taget skal det gå hurtigt og så er der ikke tid til at vente på en eller anden "ekspert" oppe nordpå får svaret.

Nok om det, her er billedet. Jeg selv fik med Holtrups mellemkomst kopieret en hel del materielfotos inden UH's bortgang.

[image] DSB Tdgs 21 86 574 0 293-7, 1976 (foto Ulf Holtrup/arkiv UTJ)

Så hvis man sender noget: vær specifik og lad grundig instruktion følge med - ellers lad være, for resultatet bliver ofte noget klut.

--
ئۇلغىك


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen