Q-maskinen fra MCK er kommet

af Thomas Jespersen, tirsdag 07. august, 2018, 06:44 (1142 dage siden) @ Claus E. Hansen

Ved R1 forstår jeg den aller skarpeste kurve der kan fås. R1 er nødvendig for mange at bruge af pladsmæssige årsager. Så hvis man har det på sit anlæg, skal man virkelig overveje det.

Det bare en uheldig målestok, da R1 ikke er en fast defineret størrelse. Hvis du f.eks. kører Roco-line spor, så er Rocos R2 samme radius som Märklin C R1. Altså 360 mm. Så har du sagt at maskinen ikke kører R1, så opfattes den udmelding forskelligt afhængig af hvilket sporsystem den enkelte benytter. Det vil ende med en misforståelse og formentlig skuffelse hos nogle. Det synes jeg er ærgerligt.

Hvor svært er det blot at skrive "virker ikke ved radius mindre end 500 mm" eller hvad der nu er gældende. Det er da til at forstå.

Radie er fuldstændig korrekt mht. de korte Märklin sporskifter. Men den går som sagt ikke i kurveskifterne i C- eller K-skinneprogrammet der netop er R1 i den afvigende del. Så har man det, skal man ikke købe.

Korrekt. Men det altså stadig forkert at sige at de små sporskifter (højre, venstre) benytter R1. Det var det min kommentar gik på.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen