Hvordan så Carlsberg øltoget ud i 1985...?

af Morten Flindt Larsen, onsdag 02. maj, 2018, 14:41 (291 dage siden) @ Rolf Berg

Den ville jo nok blive observeret hvis Tuborgvognen stod på station Hof . Måske et foto i BT og/eller Ekstrabladet og noget om DSB placering af vogne . Og omvendt hvis der havnede Carlsberg vogne hos Tuborg i Hellerup . Men det er måske sket forvekslinger/udlån af vogne mellem de 2 søsterbryggerier ?

I 1985, som tråden her drejer sig om, var der ikke tale om to søsterbryggerier. Siden 1970 (med tilbagevirkende kraft fra 1969) hed firmaet: 'De forenede Bryggerier A/S, København (Tuborg og Carlsberg)'.

Bryggeriet i Fredericia blev taget i brug i 1979 og Tuborgs ølbanegård i Hellerup blev nedlagt 30.06.1981. Herefter må vogne med Tuborg-reklamer være blevet stationeret i Fredericia. Indtil da blev de af De forenede Bryggeriers vogne, der var forsynet med Carlsberg-reklamer, returneret tomme til Københavns Godsbanegård, mens de vogne, der var forsynet med Tuborg-reklamer blev returneret tomme til Hellerup.

Hios-v’erne blev leveret 1981-1982, og Tuborgs ældre Scandia-vogne fra 1963 blev udrangeret i 1987-1988. Så i perioden 1981-1988 har begge typer være i drift og de ældre vogne med Tuborg-reklamer må lige som Hios-v'erne have været stationeret i Fredericia.

Station HOF blev brugt af Carlsberg frem til 1985 og de sidste Carlsberg-vogne af traditionel type blev udrangeret i 1987. Så fra 1985 til 1987 må også vognene med Carlsberg-reklamer have været hjemmehørende i Fredericia - uden at det vakte nogen opsigt. Bryggeriet i Fredericia var på det tidspunkt det eneste produktionssted med jernbanespor, så nej, i 1985 havnede der ingen vogne med Carlsberg-reklamer i Hellerup og ingen med Tuborg-reklamer i Valby.

Under krigen , den 5 januar 1945 blev Tuborg udsat for Schalburtage og Carlsberg udlånte lidt af sit bryggeri til Tuborg .

Hvilket intet som helst har med 1985 at gøre.

Selv om det er Carlsberggruppen der siden 1970 ejer firmanavnene og nu brygger øllet i Fredericia så holdt man lidt på forskellen tidligere .

OT spørgsmål . Jeg Googler (lidt for dårligt) på Tuborg og Carlsberg men er der nogen bryggeriaktivitet tilbage i København for Tuborg og Carlsberg ?

I 1996 blev den sidste øl brygget på Tuborg i Hellerup, og i 2008 afvikledes produktionen på Carlsberg i Valby og hele produktionen konsolideredes på Fredericia Bryggeri. Alene den omstændighed viser, at der ikke blev kørt øltog i 1985, da området øst for Storebælt blev forsynet fra henholdsvis Valby og Hellerup.

Med vanlig venlig hilsen
M:-)rten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Jernbanebøger

Perle - Toget til Paradis og Sibirien
Perle - Toget til Paradis og Sibirien
Pris 320,- kr.
 Læs mere 
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen