Velkommen til Signalpostens forum

af Tommy Nilsson ⌂, Ringsted, 28/7 2011, 10:40 (4687 dage siden)
redigeret af Tommy Nilsson, 12/10 2023, 11:03

Velkommen til Signalposten´s forum – stedet hvor modeljernbaneinteresserede diskuterer stort og småt, nyt og gammelt omkring det spændende emne Modeljernbaner!

Her følger en kort vejledning i brugen af forummet som jeg håber alle vil læse (og følge).

Forummet er åbent for både registrerede og uregistrerede brugere. Jeg forventer en høflig tone i forummet og forbeholder mig ret til at slette såvel indlæg som brugere uden varsel.

Skriv et indlæg
Hvis du vil oprette et nyt indlæg/emne, klikker du på ”Nyt emne” lige under overskriften. Hvis du vil svare på et eksisterende indlæg, klikker du på ”Skriv svar” under det pågældende indlæg.
Begge links fører til en side, hvor du kan skrive din tekst. Til højre for tekstfeltet er en række knapper som du kan formattere din tekst med (fed, kursiv, farver m.v.) Endvidere kan du peppe din tekst op med forskellige smilies.
Du kan også vise billeder i dine indlæg og det kan gøres på to forskellige måder; enten ved at linke til et billede, der allerede ligger på nettet eller ved selv at uploade et billede til forummet. Hvis du vil linke til et billede på nettet, klikker du på knappen ”Billede” og kopierer billedets adresse ind i det lille vindue, der dukker op. Hvis Windows brokker sig, skal du blot trykke ok og prøve igen.
Vil du selv uploade et billede til forummet, klikker du på knappen ”Upload” og finder billedet på din harddisk i det vindue, der åbner. Maksimumstørrelsen på billeder i forummet er 1000 x 800 pixels, så hvis dit billede er større, bliver det automatisk skaleret ned.

Bemærk at der er en timeout på ca. 20 minutter, så hvis du er mere end 20 minutter om at skrive dit indlæg, bør du skrive det i Word eller lign. og derefter kopiere den færdige tekst over i forummet.

Du registrerer dig (opretter dig som bruger) ved at klikke på ”Registrer” i øverste højre hjørne og derefter udfylde felterne på skærmen. Du skal oplyse en gyldig email adresse idet der sendes en mail til adressen, som du skal kvittere for.
Fordelen ved at registrere sig er, at du slipper for at skulle indtaste de samme oplysninger, hver gang du opretter eller svarer på et indlæg. Endvidere kan du i din profil skrive lidt om, hvad du interesserer dig for og derudover kan du lave dig egen signatur (underskrift), der bliver placeret under alle de indlæg, du skriver. Endvidere får du adgang til bogmærkefunktionen, så du hurtigt kan finde bestemte indlæg igen.
Du åbner din profil ved at klikke på dit eget navn (når du er logget ind) i øverste højre hjørne.

Maximum størrelsen på en signatur er 600 x 80 pixels og du kan bruge både tekst, tegninger og billeder. Det er tilladt at bruge de små tegninger fra Jernbanen.dk i din signatur (men kun her i Signalposten´s forum) og du indsætter en tegning i signaturfeltet på denne måde:
(img) http://www.jernbanen.dk/Tegninger/Mini/DSB_Motor/DSB_MY2.gif (/img)
Paranteserne skal dog udskiftes med kantede [img] og [/img]

Husk også at krydse af i din konto i "E-mail adresse kan kontaktes" så andre kan skrive til dig via en formular i forummet. Din mailadresse vil ikke være synlig.

Prøv også at lege med de forskellige indstillinger i den øverste menulinie: ”Fold emner sammen”, ”Tabel visning” m.v. for at finde det layout, der passer dig bedst.

Besøg også Jernbanen.dk´s forum og det Jernbanehistoriske forum.

Svar gerne på dette indlæg, hvis du har spørgsmål til brugen af forummet.

God fornøjelse

--
Tommy Nilsson
Webmaster
www.signalposten.dk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Velkommen til Signalpostens forum - Tommy Nilsson, 28/7 2011, 10:40 [*]


Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak