Patinering og værdien på modeltog

af Lasse S, 27/6 2014, 22:49 (3591 dage siden) @ Carsten B. Thomsen

Det er virkelig en meget fin hårgrænse. Ligeså let man kan gøre sit materiel flottere og mere virkelighedstro, ligeså let kan man mere eller mindre ødelægge det. Ihvertfald visuelt.

Jeg nyder at patinere al mit rullende materiel, dog hovedsageligt godsvogne. Det er oftest disse der er mest snavsede på de virkelige skinner. Tit ser godsvogne i model efter min mening helt tosset ud i forhold til virkelighedens verden.
Tag f.eks en almindelig Sgns containervogn fra f. eks Fleischmann, Marklin eller Roco. Det er jo meget få af denne type vogne, der stadig har den fabriksnye grå, blå, røde eller anden farve som de leveres med i model, når de har kørt lidt på skinnerne. Så derfor nyder jeg som sagt at patinere mine vogne :-)

Men det er noget der kræver øvelse og i værste fald så "koster" det som regel et par vogne, som man så må "ofre" for den gode sag :-)
Så jeg vil absolut anbefale at øve sig først på nogle "billige" vogne i samlingen.

Jeg anvender selv hovedsageligt patineringspulver fra blandt andet Faller, Noch samt andre producenter. Det påfører jeg på forskellig vis med diverse former for pensler og bagefter en gang klar lak til at "lukke" patineringen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak