Tenderhjul Heljans P-maskine

af nb, 12/1 2016, 12:16 (3027 dage siden)

Er der monstro nogen her i forummet, der kan give et vink om, hvilke AC-hjul, der kan passe som udskiftning af Heljans tenderhjul på P-maskinen, sidste udgave? Der er et lille problem i ét, og kun et, sporskifte i afvigende spor, mens problemet ikke er der i medkørende retning i samme spor, eller for den sags skyld i noget andet skifte. Det virker som om, der er kortslutning mellem sporskiftetunge og slæbesko, fordi tungen åbnes lidt af hjulflange. Ingen andre maskiner af div. fabrikater volder problemer her. Hjulafstand er 14 mm og slæbesko er en Märklin 50 mm med hul (Heljans slæbesko gav problemer, fordi den er for bred - samme problem på Heljans Triangel, derfor også her en Märklin-slæbesko med fint resultat :-) ).

Tenderhjul Heljans P-maskine

af re20000, 12/1 2016, 17:24 (3027 dage siden) @ nb

Uden at have forstand på det pågældende materiel: Var det ikke nemmere at prøve at justere på skiftet så det opfører sig ligesom de andre, end at skulle splitte en tender ad? Men måske har du været der?

Venligst

Nold

Tenderhjul Heljans P-maskine

af Niels @, 12/1 2016, 23:58 (3027 dage siden) @ re20000

Jo. Der er skam nærstuderet, og småjusteret. Men jeg tør ikke pille for meget, for alle andre maskiner, diverse Märklin, Heljans MO, Triangel, en Lilliput-maskine (litra R/Tikøb), befarer skiftet uden problemer. Jeg har en ide om, at det måske er Heljans hjulflanger, der er for skarpe sammenholdt med, at tenderen har fire aksler uden for meget sideforskydelighed. Men igen, hvorfor er problemet kun i dette skifte og ikke i englændere almindelige skifter og trevejsskifter, alle 42 cm. radius? Det leder selvfølgelig tanken hen på, at der er noget med det skifte.

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak