Paul von Hindenburg er død!

af cm, 17/10 2015, 01:44 (3123 dage siden)

Neuenburg 3. august 1934.På forsiden af alle tyske aviser den samme nyhed: Rigspræsident Hindenburg er afgået ved døden! Ind i vognen Ci 33 140 133 fra Deutsche Reichsbahn, iler en mand ind med dagens udgave af ”Völkischer Beobachter” – og meddeler ophidset det triste budskab.
Ikke alle er præget af sorg: 2 SA-mænd rejser sig spontant og klasker ”high-five” – idet de er ganske på det rene med, hvortil den politiske situation nu vil ændre sig.
Vi tager et kig i vognen – på denne begivenhedsrige dag:
[image]
[image]
Manden til højre i billedet er mere ”politisk naiv” – han slår uforstående ud med armene og begriber ikke SA-mændenes glæde…
[image]
-moden med et lille studset overskæg og sideskildning i håret har bredt sig ud i den bredere befolkning…
En GESTAPO-mand i gråt er imidlertid på vej et ganske andet sted hen: Han er på rejse for at skygge den nu afskedigede geolog Franz Kirchheimer. Kirchheimer passer ikke længere ind i universitetsmiljø’et og skal overvåges på hans opholdsted – fødebyen Müllheim.
LINK
Vognen er efterspændt en Kittel Dampftriebwagen af ældre dato – bærende destinationsskiltet Müllheim-Neuenburg-Müllheim:
[image]
[image]
-se rev. dato... :-)
Til sidst vognen:
[image]
BRAWA 45523
mvh
Chr

--
[image]

Avatar

Paul von Hindenburg er død!

af Futfar, Kajerød, 17/10 2015, 17:29 (3122 dage siden) @ cm

Det var da Gott sei dank, at Hindenburg levede længe nok til at lægge navn til den dæmning der forbinder fastlandet med øen Sylt!
Særdeles flot lille tog, men jeg kan jo ikke lade være med at spekulere i, hvad der var sket, hvis dette tog var kørt frontalt ind i et modkørende tog? Med fatale konsekvenser for de rejsende!

--
Med venlig hilsen
Futfar.

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak