Tumult i NSB

af cm, 30/10 2014, 11:54 (3466 dage siden)

[image]
Tumult i NSB’s A2 24003 – mellem Bergen og Oslo!
Man kan undre sig over scenariet i denne A-vogn fra NSB: En mand på ski – og bag ved ham en ung marineløjtnant fra Den kongelige Norske Marine – med hævet arm. Begivenheden udspillede sig således:

En træt ung løjnant – navnkundige Håkon Johannsen - er på rejse fra Bergen til Oslo efter et lang tids opslidende togt i marinen. Han forsøger sig med lidt søvn på den lange tur. En lille gruppe af danskere forbereder sig ligeledes på turen og fører af hensyn til andre rejsende, en dæmpet intern samtale indtil de sætter sig hver for sig - for at slumre lidt. De har været på kursus i Bergen omhandlende administration af offshore logistik.

Imidlertid opfatter en anden nordmand – Sverre Askøy – fejlagtigt danskerne som værende ski-turister. Og med Sverre’s forudindtagede holdninger til alt og alle – kaster han sig ud i et langt foredrag om norsk ski-teknik, norsk ski-etik og egne gode fif i forbindelse med langrend. Andre rejsende gør ham adskillige gange opmærksom på, at hans foredrag er uønsket og malpladseret – men dette anfægter på ingen måde Sverre, der helt forkert tolker danskernes måben som værende interesse…

Intet synes at kunne stoppe Sverre i denne situation. Han synes utrættelig. Omsider bliver det Løjtnant Håkon Johannsen for meget. Han løfter den strikkede hue af Sverre og med et sammenrullet eksemplar af det maritime tidsskrift ”Dråpen” slår han denne ned i ét hug, hvorpå han styrer den bevidstløse Sverre ned på sæde 28. Der er ingen protester fra de medrejsende – og den videre rejse kan foretages uden yderligere irritationsmomenter… Sverre vågner op en times tid efter, men er nu ramt af amnesi – og sidder blot og mumler usammenhængende for sig selv…

Løjtnant Johannsen var udhvilet ved ankomsten til Oslo.
Navnene på personerne er ændrede a.h.t. privatlivets fred.

mvh
Chr

--
[image]

Avatar

Tumult i NSB

af Futfar, Kajerød, 30/10 2014, 15:28 (3466 dage siden) @ cm

:-D :-D :-D. Nu har du minsandten gjort det igen. Masser af håndmalede små figurer, og en rigtig god historie, som i stil med dine andre fortællinger kunne være sand. Netop det med sanddrueligheden i denne beretning, understreges jo ved, at du skriver at navnene er ændret, og ikke blot angives at være fiktive. Du må siges at have sans for detaljen, pokkers godt gået ;-).
Misundelse er, som bekendt, en grim ting, men så må jeg jo erkende at jeg, i lettere grad, lider af en grim ting.:-D

--
Med venlig hilsen
Futfar.

Tumult i NSB

af Duncken, 31/10 2014, 05:34 (3465 dage siden) @ cm

Man kan også undre sig over at nogen gør sig umage med Nydelige figurer og en fantasifuld historie til, men ikke gør sig den ulejlighed at få vognen til at ligne forbilledet. Og jeg undskylder meget min uvidenhed hvis det rent faktisk hænger sådan sammen at gulvapteringen og sædestof er lavet af det samme brune materiale i sådan en norsk vogn ;)

Mal det!

Mvh Muncken

Tumult i NSB - Marve Fleksnes

af Per Andersen, 23/12 2014, 07:53 (3412 dage siden) @ Duncken

Marve Fleksnes - alias Rolf Wesenlund - har i to afsnit lavet tumult i NSB tog. I et afsnit bliver han forbigået i forbindelse med en yndig dame i et nattog. I et andet afsnit ender en paraply oppe i nødbremsen i kupen og hvad der deraf følger. Fint såfremt der er nogen der kan genskabe disse situationer i model.

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak