Borgmestermave skrumper!

af cm, 22/10 2014, 21:40 (3474 dage siden)

DDR sommeren 1986. Et selskab af Amts- og kommunalpolitikere er rejsende hjem efter et politisk møde i Berlin. Kigger vi ind i Deutsche Reichsbahn’s spisevogn MITROPA - WRg 515088-15 028-6 – ser vi to herrer der henvender sig til Servitricen for at forespørge muligheden af at få noget at spise – på rejsen til Wernigerode. Servitricen - Brigitte Becker – må imidlertid slå beklagende ud med hånden – logistikken i MITROPA er ikke her i midtfirserne hvad de har været – der er intet at fornøje de herrer’s ganer med! Dette kan bekræftes af togbetjent Klaus Meißner, Deutsche Reichsbahn, der netop bevæger sig gennem det der skulle have været et velassorteret cafeteria – hvis folderne fra MITROPA havde stået til troende.
Manden med butterfly’en er ingen ringere end Wernigerodes borgmester – og tidligere Bob-slædepilot Martin Kilian – og såvel han som sidemanden politikeren Werner Toerne – må med uforettet sag returnere til deres sæder – og fortsætte rejsen med (i blåt): Musiklærer Erwin Harz – og overfor ham Hans Heinrich Angermüller. Samt de to grå herrer ved bordet bagude og på modsat side: kemikeren Uwe Günther Heuck og overfor ham lokalhistorikeren Manfred Oelsner.
Resten af rejsen mod Wernigerode foretages af partipamperne på tom mave og med humørbarometret i bund.
[image]
[image]
[image]
[image]
[image]
;-)
mvh
Chr

--
[image]

Avatar

Borgmestermave skrumper!

af Futfar, Kajerød, 22/10 2014, 22:45 (3474 dage siden) @ cm

Ach du lieber!!!
Hvad skal man dog ikke stå model til her på modeljernbane forum!

Du må da ha' for meget fritid, så grundigt du bemander dine vogne med historisk korrekte modelpersoner. Det er, for mig at se, en helt ny, og overordentlig spændende måde at, både fortælle historie fra virkeligheden, men også at overføre det til din modeljernbane. Jeg har ikke kendskab til at nogen nogensinde har gjort noget tilsvarende, så på et tidspunkt kunne det måske være relevant at udgive en bog, for rent historisk er der jo pant for kalvekødet, og de omhandlende personer sidder/befinder sig - i de beskrevne situationer - jo i dine vogne. Nu har du vel sørget for at tagene på vognene nemt kan fjernes, så et indblik til herlighederne, er muligt.

Flot stykke arbejde, og fortsat god vind med det spændende projekt, og hils din sparringspartner, for sådan en har du vel?

--
Med venlig hilsen
Futfar.

Borgmestermave skrumper!

af Jesper Reinfeldt, 26/10 2014, 17:11 (3470 dage siden) @ Futfar

Jo, det er der nogen der har gjort. Det svenske "Alt om hobby" havde en føljeton om en fingeret svensk privatbane, jeg tror den hed Östergötland-Nerikes jv ??. Den udkom senere som en, iøvrigt fantastisk, bog fyldt med med meget lækre billeder. Alle personer på anlægget har navne.

Borgmestermave skrumper!

af UTJ, 26/10 2014, 17:40 (3470 dage siden) @ Jesper Reinfeldt

De har hjemme i Skövde og det ligger i Västra Götaland, deraf Westergötland-Nerikes, WNJ. Der hvert år i weekenden før midsommarhelgen (skt. Hans-weekenden) et "bankalas" med uhyggelige indkøbsmuligheder af seneste inden for svensk messing-selv-byg, samt et utroligt godt udvalg af svenske mesterbyggere, som udstiller seneste værker. I kælderen selvfølgelig anlægget som er det konkrete bevis på at banen i Allt om Hobbys bog eksisterer......

Borgmestermave skrumper!

af Per Andersen, 28/10 2014, 05:43 (3469 dage siden) @ cm

To herlige historier!
Os modelbanebygger bør huske på at kun fantasien sætter grænser for hvad der skal bygges / fortælles på et anlæg.

Avatar

Borgmestermave skrumper!

af Futfar, Kajerød, 28/10 2014, 15:30 (3468 dage siden) @ Per Andersen

Jah, det siger du nok, og i tilfældet her med lidt historie om de monterede figurer, har du da helt ret. Ellers vil jeg jo nok mene, at med digitaliseringens hastige fremmarch på snart alle områder i vores dejlige hobby, er det pengepungen, og ikke fantasien, der sætter grænser;-).

--
Med venlig hilsen
Futfar.

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak