Avatar

Frederikshavn Gl. Station - Fiskepakhuset

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 6/2 2017, 00:13 (2636 dage siden) @ Carsten B. Thomsen
redigeret af Carsten B. Thomsen, 8/2 2017, 21:42

Tråden fortsætter her fra forrige post.

[image]

Modellen ses her adskilt.
Fiskepakhuset er den foreløbigt eneste husmodel til Frederikshavn Gl. Station som har gulv. Dette har udelukkende været for at kunne lave det sådan, at trappen ved indgangsdøren på gadesiden, samt trappen ved rampen på sporsiden, sidder fast på bygningen. Så derfor måtte modellen lavet todelt. Delene passer nøje sammen, sådan at de nærmest ”klikker sammen”. For en sikkerheds skyld er delene skruet sammen med en M3-skrue, der er undersænket under bunden.


[image]

Jeg gør ikke noget stort nummer ud af husmodellernes ”indre liv” – det her er kulisser til modeljernbanehobbyen, jeg bygger, og ikke dukkehuse – og princip er, alt hvad der ikke kan ses i ”daglig drift”, laver jeg ikke.
Så hovedspærfagene indeni modellen har jeg lavet som plader – der så indgår i den skeletstruktur, der støtter taget – og dertil har jeg lavet skillevæggene, der danner kontorrummene og toilettet, sådan at der engang med tiden vil kunne laves lys i rummene – that’s it.
Og så har det hele fået en gang sort Humbrol-maling.


[image]

Farverne har jeg (især) fra nogle af de billeder, som en af mine gode – desværre nu afdøde – bekendte tog i 1970’erne.
Hardy Jespersen var tidligt ude med at bruge farvefilm, og hans mange billeder fra Frederikshavn og omegn har efterhånden været med i en del forskellige publikationer.
Billedet ovenfor er fra en af de årligt tilbagevendende skoleudflugter til Tolne Skov, hvor børnene denne dag fragtes dertil i en Cl- og Cle-vognstamme (forspændt vinrød MY), der afventer i spor 1.
Jeg har pixeleret de ”medvirkende”, idet de muligvis ikke ønsker at blive ”udstillet” i denne forbindelse – også selvom billedet er snart 40 år gammelt.

Ellers kan der ses en masse gode billeder fra Frederikshavn Gl. Station på Jernbanen.dk, og disse herlige billeder har været en uundværlig hjælp i forbindelse med modelbyggeriet.


Modellen vejer 658 gram og måler ca. B x L x H = 160 x 655 x 84 mm (højde inkl. skorsten).

Der er brugt Evergreen strips i forskellige dimensioner, Evergreen rillet plade til døre, porte og trappetrin, samt Evergreen klinkbeklædningsplade til ydervæggene.
Fundamentet er blandt andet lavet af glatte plasticplader fra Busch katalognr. 7203, som er købt hos min lokale modeltogspusher til en rigtig god jydepris.

Tagrenderne er fra Kibri - de bedste af slagsen på "modelbyggemarkedet" - og nedløbsrørene er runde plasticstrips, der forsigtigt er bøjet i facon.

Modellen er malet med Humbrol-maling, hvor alle farverne er fra standardsortimentet.
Jeg kan eventuelt lige finde ud af, hvilke farvenumre, der er brugt, hvis der skulle være interesse for det.

Hvis der skulle være interesse for det, så kunne jeg også vise nogle billeder fra byggeprocssen, idet dette er en af de bygninger, som jeg har fotodokumenteret undervejs i byggeprocessen.

Modellen er endnu ikke patineret – det må vente til at jeg får noget mere øvelse udi denne ædle kunst.


Der er p.t. flere husmodeller på byggebordet – blandt andet hovedbygningen (som kun mangler at blive malet færdig og få monteret vinduer og døre, m.m. - de er for en gangs skyld blevet malet INDEN montering), bygningen for Vognopsynet (som mangler at blive malet), kolonnehuset med dræsineskur (som mangler vinduer og at blive malet), og hovedbygningen til Godsekspeditionen (som foreløbigt kun består af de 4 facader).

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne DCC, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), epoke III til VI - dog primært IV.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak