CIWL teak sove- og spisevogn fra Hobbytrain

af Steff, 20/7 2016, 18:05 (2837 dage siden)

Hobby train
Så er de annoncerede vognsæt fra Det Internationale Sove- og Spisevognsselskabs (CIWL) i størrelse H0 med for dansk vedkommende anvendelige sovevogne og en spisevogn i epoke II kommet på markedet, i hvert tilfælde i Tyskland.

Et sæt med 2 stk. teak bogie sovevogne CIWL type R nr. 1775 og 1781 + en 3-akslet teak CIWL Rejsegodsvogn
http://www.lemkecollection.de/de/Uebersicht/Spur-H0/3-tlg.-CIWL-Ostende-Wien-Express-2x...

og et suppleringssæt med 1. stk. teak bogie CIWL 7 fags spisevogn og 1 stk. teak bogie sovevogn type R + en 3 akslet kombineret Post- og Rejsegodsvogn.
http://www.lemkecollection.de/de/Uebersicht/Spur-H0/2-tlg.-CIWL-Ostende-Wien-Express-1x...

De 3. akslede rejsegodsvognene har ingen interesse for danske forhold, da de aldrig har kørt herhjemme. Men BÅDE sove- og spisevognene kan have interesse for den danske epoke II og lidt epoke III.

Godt nok passer individnumrene ikke lige helt på vognene, men type som bemaling og beskriftning passer så godt som det nu kan lade sig gøre, med de småændringer der nu er, men som i min optik ikke gør noget som helst.

Bemalingen er så korrekt som den nu kan være for epoke II fra før den 1. verdenskrig og frem, BORTSET fra, at der jo i båndet under taget skal være dansk beskriftning (messingbogstaver i H0 kan fås hos vor gode Epokemodeller, hvis man er absolut korrekt!!!). Vangerne har den korrekte grå farve og taget blyhvidt hvid. Muligvis skulle den teaktræsbrune farve have været ført lidt op af taget, men pyt.

Prisen er 299,99 Euro pr. sæt. Hvad det bliver herhjemme ”med slæv” ved jeg ikke.

Et par R WL med en K eller en C foran og man har ”Danmarks Ekspressen” og ellers indenlandske løb i de store eksprestog til de store byer i Jylland og København på Sjælland.

I øvrigt kan man læse om vognene i ”De Blå tog” fra Banebøer.

Herunder skitseeksempler på de to vognmodeller set fra begge sider, så man kan danne sig et indtryk over de kommende modeller, tegning © Steffen Dresler


Gangside CIWL WL type R.
[image]


Kupéside CIWL WL type R.
[image]


Gangside CIWL WR 7 fags teak.
[image]


Køkkenside CIWL WR fags teak.
[image]

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak