HELJAN MX 1013 - helt forkert lyd!

af cm, 18/2 2015, 21:27 (3355 dage siden) @ otl

Det, jeg faldt over med lyden, er Rootes-blæsernes meget karakteristiske lyd i MY - den nærmest hvæser. I MX kunne man ikke høre Rootes-blæserne i samme grad - måske fordi motoren er mindre (12 cyl). Iøvrigt var MX'eren endejlig maskine at opholde sig på, med den rolige motorgang o.s.v., slet ikke som MY, hvor alt omkring en rystede, når motoren kørte i stilling 2-3....
(Har kørt med maskinerne i over 35 år...)

Mvhotl

Ja - så er jeg ikke den der skal diskutere det med dig! :-)
Jeg var i dag hos René i "Danske Loksounds/Fyn's Modeltog" i Odense. Jeg medbragte MX 1013 som fik René's MX-lyd (med 2 "Københavnerudkald")- helt i tråd med hvor 1013 arbejdede (distrikt 1). Også havde jeg MX 1015 med - som godt nok havde MX-lyd - men forkert højtaler. Derfor solgte han mig en ny højtaler for 70,- og omprogrammerede lyden gratis (opdatering) (Nu med 2 sjællandske perronudkald også et distrikt 1 lok). Så anskaffede jeg lyd, dekoder og højtaler til min MX 1030 (med 1 jydsk udkald og 1 sjællandsk udkald) - ligeledes i tråd med at MX 1030 var såvel i distrikt 1 som 2.
Ved siden af fik jeg lyd til MO 585 (har ikke monteret den endnu)

Jeg er overordentlig tilfreds med en super service fra "Fyns Modeltog / Danske Loksounds"

Jeg er mindre tilfreds med HELJAN i denne sag. Lokomotivet lanceres som MX - med lyd. Herefter får man MY-lyd med i MX lokomotivet. Ja bevares - det var da et "lokomotiv med lyd" - men det ville det så også have været hvis HELJAN havde lagt lyden fra en SIMCA 1100 i!

HELJAN har "monopol" på MX modellen - i hvert fald er det kun HELJAN der lancerer den. Kun Danmark (DSB) anskaffede lokomotivet (skræddersyet til danske forhold) - fra ny af. En dansk producent (DLS) laver lyden til modellen (og Odense er ikke langt fra Søndersø). HVORFOR sælger HELJAN så lokomotivet med MY-lyd? Og HVIS det forholder sig således at evt HELJAN og DLS ikke har kunnet finde hinanden i en handel - BURDE HELJAN så ikke fortælle, at modellen er med lyd fra en MY? Når man nu vælger at køre med lyd i et modellokomotiv - så er det vel ligeså vigtigt, at lyden er korrekt - som at længden mellem pufferne er skala-korrekt?

Bevares - Märklin fik da solgt en masse korte MY'ere over lang tid - fordi der ikke var andet at få som færdigsyet DSB - MY til 3-skinnedrift. Måske skulle Märklin snitte lidt i deres gamle MY forme og lave dem om til MX forme - længden var da ikke helt ved siden af - for en MX. Måske kunne de lave en aftale med DLS?

Jeg købte lokomotivet hos FELDERBANEN - som jeg har et godt tillidsforhold til - og som jeg føler er gensidigt. Jeg fik hvad jeg bestilte - og jeg ved ikke hvorvidt FELDERBANEN er bekendt med MX's forkerte lyd. Men HELJAN burde enten gøre arbejdet bedre - eller fortælle om produktets faktuelle beskaffenhed hvad lyden angår.

Jeg er IKKE den der rakker HELJAN ned for at rakke HELJAN ned. HELJAN's MO 585 (AC) er fremragende og kører med gode køreegenskaber - well done!

Men min MX 1013 er mere thumbs Down! - hvad den leverede lyd angår.
Det er en ommer, HELJAN...

mvh
Chr

--
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak