Drejeskive(r) til 3-skinne AC anlæg

af cm, 2/11 2011, 18:53 (4552 dage siden)

Hej!

Vi overvejer at anskaffe 1 -måske 2 drejeskiver til anlægget. Inden vi beslutter os - måske for noget brugt - ville det være rart at vide:
1) Kan ROCO's drejeskive anvendes til Märklin C skinne ?
2) Kan HELJAN's ?

3) Er der noget særligt man skal passe på ved anskaffelse af drejeskive (udover at selvf brugt udstyr bør afprøves inden handel) - vi kører som nævnt C-skinne / Märklin / Digitalt.
4) Har MY / MO / MX lokomotiver som de p/t længste, men har planer om at anskaffe Märklins N-maskine også. Findes der på markedet drejeskiver der er så korte, at det fx kan blive umuligt at vende en N-maskine med tender? (26,5 cm i.flg kat)

Tilsyneladende har HELJAN lavet drejeskiver til AC med dia 31,5 - såvel som 24,7 cm. Men længden på lokomotivet der kan drejes på skiven er vel mere interessant når man regner "største afstand mellem akslerne" - end bare "længden mellem pufferne"(?)

Hvis nogen af Jer har erfaringer I vil dele med mig angående ovenstående - især om drejeskive m 24,7 kan klare at vende en N-maskine m tender, vil jeg meget gerne høre om det. Diameteren på den ene station's - kommende drejeskive - må om muligt begrænses lidt, af pladshensyn, grundet rummets arkitektoniske beskaffenhed.

mvh
Christian

--
[image]

Drejeskive(r) til 3-skinne AC anlæg

af Erik Olsen ⌂, Ishøj, 2/11 2011, 19:09 (4552 dage siden) @ cm

Tilsyneladende har HELJAN lavet drejeskiver til AC med dia 31,5 - såvel som 24,7 cm. Men længden på lokomotivet der kan drejes på skiven er vel mere interessant når man regner "største afstand mellem akslerne" - end bare "længden mellem pufferne"(?)

Hvis et lokomotiv skal kunne være på en drejeskive og kunne drejes, skal drejeskivebroens længde være "største afstand mellem akslerne" plus så meget ekstra i begge ender at yderste hjulsæts flanger går fri at de tilsluttende spors skinner plus en standsningsmargen (hvor nøjagtigt lokomotivet i praksis kan standses).

Man kan regne på det, men hvis det er et lokomotiv du er i besiddelse af, er det nok nemmere at måle længden på modellen og lægge standsningsmargen til.

Drejeskive(r) til 3-skinne AC anlæg

af Claus E. Hansen, Silkeborg, 2/11 2011, 19:26 (4552 dage siden) @ cm
redigeret af Claus E. Hansen, 2/11 2011, 20:23

Jeg har selv overvejelser i gang i øjeblikket mht. drejeskive i AC. Og valget falder på Rocos. Den er ganske vist ikke digital, men det er en gennemprøvet model. Der kan lige stå en N-maskine på den. Rocos drejeskive svarer til en 22 m drejeskive, hvilket er fint til danske forhold.

Mht. brug af C-skinner på den, så skal du bruge K-overgangsstykker.

Så er der naturligvis også Märklins drejeskive. Den svarer så til en 27 m drejeskive, da de store tyske maskiner skal kunne vendes på den. Men her synes jeg den virker for stor til danske forhold. Fordelen ved den, er at den er digital, da der findes tilbehør hertil. Her skal der bruges de små korte K-overgangsstykker til C-skinner omkring skiven. Så kan resten af sporene godt være med C-skinner. Nogen vælger så at bruge K-skinner i stedet for til remisesporene.

Prøv at gå ind og kig nærmere på Vollers hjemmeside, det vil nok kunne svare på en del af spørgsmålene. Og han har skrevet rigtig godt om sine erfaringer med en drejeskive (han kører også med C-skinner).

Mht. Heljans drejeskive, så laves den nye 20 m drejeskive kun i DC-udgave. Det er muligt at bygge den om til AC, det er der fx en inde på Sporskiftet der har gjort (brug evt. søgefunktionen derinde). Men min vurdering er at det er ikke et projekt for en begynder at gå i gang med.

Mange vælger Märklins drejeskive fordi den er digital og mere ligetil at gå til. Og den sælges så åbenbart til "dumpingpriser" i øjeblikket.

Mvh
Claus

Drejeskive(r) til 3-skinne AC anlæg

af cm, 3/11 2011, 16:39 (4552 dage siden) @ cm

-tak til Claus og Erik - her er noget at gå videre med... :-)
mvh
Christian

--
[image]

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Jernbanebøger

Med tog gennem Europa

Med tog gennem Europa
Pris 180 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak