RC-kongen er også modeltog

af MO 568, 27/8 2012, 22:51 (4253 dage siden)
redigeret af MO 568, 27/8 2012, 23:00

I sidste uge, på en af årets varmeste sommerdage, kørte jeg for østgående på den Fynske motorvej. Jeg bemærkede frakørslen til Vissenbjerg med underteksten Søndersø, og kom I tanke om at jeg have læst noget om en RC-konge, som havde etableret sig i lokaler ved siden af Heljan i Søndersø.
Efter sigende havde han åbent en forretning med et stort udvalg i fjernstyrede modeller og i et vist omfang modeltog. Da det sidste er min store lidenskab, og jeg trængte til at strække bene lidt, bestemte jeg mig for for at lægge vejen forbi Heljan i Søndersø – og det var ikke forgæves.
Butikken bugnede med RC-modeller, men også med et pænt udvalg i Heljan modeltog, lokomotiver (MY, MX, P m.v.) med ca. 10 til 15 % i rabat i forhold til den vejledende udsalgspris. Der var også en hylde med 4 stk. IA vogne til 348 Kr. (88 Kr./stk.) kan vist ikke være billigere for en fabriksny model.
Særlig interesse fik ”rodekassen” i den lå en del for længst udgåede modeller (bl.a. Carlsberg, Tuborg og Kommunekemi), men også helt ny modeller, som havde været brugt til udstillingsformål.
Jeg købte således en AV 313 og en CAE for 300 Kr./stk. Efter aftørring med en microfiberklud fremstod begge vogne som fabriksnye – et røverkøb.
Størst interesse vakte dog en udstillingsmontre med produktionsprøver på Heljans kommende model af CM vognen. (se foto). Vognen forventes til Danmark indenfor den nærmeste måned, og Heljan har gjort det igen – det er en meget meget flot vogn, selv efterligningen af teaktræeslisterne på vognsiden er afbilledet til perfektionisme.
RC-kongen er absolut vær at besøge. Bor du på Sjælland, så find fire lidelsesfæller og del broafgifter. Der er med garanti også penge at spare for dig.
Du kan se mere på RC-kogens hjemmeside på: http://www.rckwebshop.dk/shop/frontpage.html her kan du også købe PECO og Uhlenbroch udstyr.BEMÆRK: RC-kongen holder lukket tirsdag og torsdag.
MO 568
[image]

RC-kongen er også modeltog

af Claus E. Hansen, Silkeborg, 29/8 2012, 22:51 (4251 dage siden) @ MO 568

En hurtig beregning viser at det nemt kan være mere økonomisk at kigge forbi sin egen modelbaneforhandler i stedet for ;-)

Jvf. "Kontant" den anden aften mht. grænsehandlen. Når man kommer lidt mere væk fra grænsen, så skal man tænke sig om inden man tager turen. Den lokale forretning vil være mere økonomisk i det samlede regnestykke.


Mvh
Claus

RC-kongen er også modeltog

af cm, 7/10 2012, 11:27 (4213 dage siden) @ Claus E. Hansen

En hurtig beregning viser at det nemt kan være mere økonomisk at kigge forbi sin egen modelbaneforhandler i stedet for

Jvf. "Kontant" den anden aften mht. grænsehandlen. Når man kommer lidt mere væk fra grænsen, så skal man tænke sig om inden man tager turen. Den lokale forretning vil være mere økonomisk i det samlede regnestykke.

Jo - bevares - men MO 568's pointe er vel også at "RC-KONGEN"s udvalg omfattede modeller, der måske ikke kan opdrives andre steder. Og hvem er "den lokale forhandler" hvis man som jeg bor i det sydlige sønderjylland? De fire nærmeste seriøse forhandlere er "Felderbanen" (Kolding) - "Hobbykælderen" (Fredericia) - "Hos Dorthea" - Give eller Märklinforhandleren i Bad Segeberg (Schleswig-Holstein)(alle nævnt i rækkefølge i.f.t. afstand herfra). Og hvad tyske forhandlere angår, kan de IKKE prismæssigt måle sig med de danske. Dertil kommer at de tyske forhandlere næppe ligger inde med lige den DSB vogn man søger. HVOR man vælger at handle er - for mig - et skøn om HVOR GALT KAN DET GÅ?. Er man på ferie i München og køber en BR 41 - for at komme hjem og konstatere, at den ikke kan køre, er der unægteligt lidt langt at kaste, for at smide modellen i hovedet på forhandleren igen. Køber man på nettet fra en forhandler i den anden ende af Danmark, har man måske postforbistringer at tumle med - så når jeg skriver HVOR GALT KAN DET GÅ? - mener jeg at der er forskel i om man falder over en lille nuttet godsvogn i Berlin som man tager med hjem - eller om man køber sit styreanlæg i England - f.eks. Hertil kommer, at det jo er tænkeligt, at MO 568's vej- som følge af familie eller arbejde - ofte falder forbi Odense? Jeg vil da helt sikkert snuse forbi RC-kongen ved lejlighed. MO-568's indlæg fandt jeg vedkommende og interessant.

mvh - og god søndag til alle
Chr

--
[image]

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane


Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak