Damptraktor

af Claus N, mandag 11. marts, 2019, 09:18 (160 dage siden)

Efter lang tid er min Garratt-damptraktor fra vognmand Hansen i Nystrup endelig færdig. Med modeller i 1/19 tager alt lidt længere tid - der er langt større overflader end i min gamle skala 1/35. Damptraktoren er ca. 30 cm lang. Eller er det bare fordi jeg stadig er i færd med at vænne mig til en ny skala?

Traktoren er et gammelt plastbyggesæt fra japanske Bandai købt halvsamlet på ebay. Jeg har ombygget maskinen fra en britisk 'showman's engine' til en mere ydmyg damptraktor, der i Nystrup-perioden først i 1950'erne synger på sidste vers.
[image]

Der er flere billeder på Nystrup Grus-bloggen.

Med færdiggørelsen er arbejdsbordet ryddet og klar det fortsatte arbejde på mit første lokomotiv i den store skala. En lille Lister 'rail tractor' som jeg begyndte sidste år. Jeg venter godt nok stadig på lokomotivets RC-udstyr, men der er lidt småting jeg kan lave på rammen, inden jeg skal trække ledninger.

Mvh
Claus

Damptraktor

af villy @, søndag 17. marts, 2019, 23:13 (153 dage siden) @ Claus N

Du har ikke en damptraktor, den har gummi på hjulene og bliver derfor til en Road engine
damptraktoer har jernhjul og normalt kun 2 gear
mvh villy

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen