Så er der kød til Kvægtorvet

af Børge Sundahl, 9/2 2019, 11:35 (1875 dage siden)

Da jeg i 1962 kom til Langå, havde vi fridagsafløsning i Bjerringbro et par dage om ugen.
Bjerringbro havde den gang et slagteri, som leverede kød til Københavns Kødby, iøvrigt sammen med øvrige slagterier på strækningen Struer-Langå.
Befordringen skete som regel i de små krogevogne, litra IVK og IGK, og det pudsige var, at det var samlevogne, hvor kødkroppene blev læsset ind i vognene under togopholdet.
Ved fragtbrevet var der en grøn seddel, hvorpå der stod hvad de forskellige slagtermestre skulle have.
Transporten foregik altså i vogne uden is. (Den gik nok ikke i dag)
Flere af mine gamle kollegaer, der også er i dette forum, kender nok også til fænomenet.
Altså med tog 2358 til Langå og videre med 2018 til Københavns Kvægtorv.
Her er så nogle IVK-vogne, som jeg for ca 60 år siden lavede. Det var dengang man ikke rigtigt kunne få diverse løsdele. Nu er de blevet shinet lidt op.
[image]
Jeg synes lige I skulle have historien
Børge

Så er der kød til Kvægtorvet

af Skott, 9/2 2019, 17:41 (1875 dage siden) @ Børge Sundahl

Meget fine vogne - At det er rent håndarbejde må siges at være godt klaret!
Tak for ferniseringen :)

Så er der kød til Kvægtorvet

af cm, 10/2 2019, 11:54 (1874 dage siden) @ Børge Sundahl

-dem kan du godt være stolt af! :-) Tak for kigget!
mvh
Chr

--
[image]

Så er der kød til Kvægtorvet

af Georg Schmidt, 10/2 2019, 18:53 (1874 dage siden) @ Børge Sundahl

Transporten foregik altså i vogne uden is. (Den gik nok ikke i dag)

Har ikke lige gebyrets størrelse, men det kunne altså lige gå uden is
Ved brug af kølevogne skulle samtlige forsendere betale reglementsmæssigt isgebyr.:-D

M v h
Georg

Så er der kød til Kvægtorvet

af Gert, 10/2 2019, 21:25 (1873 dage siden) @ Georg Schmidt

Hvilken slags is anvendte man i sådanne kølevogne, når man havde is med? Tøris/vandis?

Gert

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak