Drejeskive(r) til 3-skinne AC anlæg

af cm, 2/11 2011, 18:53 (4556 dage siden)

Hej!

Vi overvejer at anskaffe 1 -måske 2 drejeskiver til anlægget. Inden vi beslutter os - måske for noget brugt - ville det være rart at vide:
1) Kan ROCO's drejeskive anvendes til Märklin C skinne ?
2) Kan HELJAN's ?

3) Er der noget særligt man skal passe på ved anskaffelse af drejeskive (udover at selvf brugt udstyr bør afprøves inden handel) - vi kører som nævnt C-skinne / Märklin / Digitalt.
4) Har MY / MO / MX lokomotiver som de p/t længste, men har planer om at anskaffe Märklins N-maskine også. Findes der på markedet drejeskiver der er så korte, at det fx kan blive umuligt at vende en N-maskine med tender? (26,5 cm i.flg kat)

Tilsyneladende har HELJAN lavet drejeskiver til AC med dia 31,5 - såvel som 24,7 cm. Men længden på lokomotivet der kan drejes på skiven er vel mere interessant når man regner "største afstand mellem akslerne" - end bare "længden mellem pufferne"(?)

Hvis nogen af Jer har erfaringer I vil dele med mig angående ovenstående - især om drejeskive m 24,7 kan klare at vende en N-maskine m tender, vil jeg meget gerne høre om det. Diameteren på den ene station's - kommende drejeskive - må om muligt begrænses lidt, af pladshensyn, grundet rummets arkitektoniske beskaffenhed.

mvh
Christian

--
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak