Avatar

Opråb på denne side virker ! :-)

af Futfar, Kajerød, 22/10 2014, 17:54 (3445 dage siden) @ Per Hauberg

Ærede Herr Cinematografdirekteur:-) .
(Jeg er selv gammel filmoperatør, helt tilbage til den tid hvor man brugte kulbuelys i fremviserne).

At du har haft problemer med kørsel på C-spor med din Heljan MX-maskine, er mig uforståeligt. Jeg er også 3-lederkører, og har aldrig oplevet problemer med mine seks MX'ere. Jeg har endda også forbedret dem en del ved at montere 4 hæfteringe, så trækkraften, især på stigninger, er blevet væsentligt forbedret! Og det har ikke givet problemer med strømnedtaget.
Jeg har selv haft de mest besynderlige afsporinger af mine 3 MO'ere, og her er kuren: Juster hjulafstanden! Det er ikke så svært som det kan lyde, og resultatet er, at det virker! Man tager, det er jo en god start, drivakslerne af og sørger for at hjulafstanden justeres til 14,0 mm. Hjulene sidder ikke mere fast på akslerne, end du kan gøre det med fingrene. En skydelære og lidt "fingerspitzgefül", så er den hjemme. De 14,0 mm virker hos mig, men jeg vil ikke udelukke at det vil være 13,9 eller 14,1 mm for dit vedkommende, prøv dig frem.
Hvad angår de ikke trækkende aksler på både MX og MO, skal du lige være sikker på at det er dem der skyld i afsporingerne. Hvis det er tilfældet, kan jeg anbefale at du udskifter dem med "AC-hjul" fra Roco eller Märklin.

Men når du så har alt det ovennævnte på plads, og sætter maskinen til at køre, vil du måske opleve, at alt det du har lavet ikke virker! Men ro på. Jeg ved godt at det lyder meget mystisk, men nu skal maskinen, ikke tilkøres, men samkøres til sporet. De første mange gange kan du komme ud for at maskinen går på gulvet, men giv ikke op; pludselig kører den helt som du ønsker det!

Jeg ville gerne kunne give dig en fornuftig forklaring på fænomenet, men det kan jeg ikke, jeg kan blot videregive mine erfaringer!

--
Med venlig hilsen
Futfar.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak