Køreplanskørsel på modelbanen

af Claus E. Hansen, Silkeborg, 26/8 2011, 21:08 (4177 dage siden) @ Erik Olsen
redigeret af Claus E. Hansen, 26/8 2011, 21:51

I de gode gamle dage, da der blev afholdt køreplanskørsel hos OMJK på Kildemosevej i Odense, foregik det på den måde at der var faste vognplaner for person- og postvogne. Ligesom der naturligvis var maskinløbsplaner.

For godsvognene derimod, var det mere løseligt. Eksempelvis kunne der stå noget i retning af at der skal afsættes godsvogne ved pakhuset i Odense i planen, vognene der står der, indrangeres i godstoget til Nyborg. Eller maskinen henter de godsvogne, der evt. står ved pakhuset i Tommerup og tager dem med til Nyborg.

Hvis der rådes over mange godsvogne, kan det hele hurtigt blive kompliceret. Så derfor syntes jeg denne her metode fungerede helt fint.

Og på denne måde her, er der noget for enhver smag. Man skal jo heller ikke få stress af at dyrke modeltog. Det kan man altså godt få, hvis man også skal bruge et par timer forinden en køreplansaften, på at oprangere godsvogne i bestemte opstillinger.

På den anden side set, når der dyrkes Fremo-træf, så ved jeg at der bliver brugt vognkort i den helt store stil. Men det må også være et særdeles stort puslespil at få til at gå op. Men her er også folk der er specialister indenfor det. Det er jo ikke sikkert at der er interesse nok for det i en klub.

Mvh
Claus


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak