McK MT

af Morten Flindt Larsen, København K, 14/10 2021, 11:47 (720 dage siden) @ Gerhard V.

Hvor Mange MT'er kan man bruge på samme anlægget? Det måste være en ganske stor bane for at have behov for tre MT'er, ikke?

Jo. Og det er det også. En tidsmaskine, med mange fast oprangerede sceniske tog.


Jo, ok. Hvis man gør det sådan med faste oprangeringer er det noget andet at jeg tænkte på. Jeg tænker mere i opgaver som man vil opfylde i legen og sætte tog tillsammens på nyt hver gang.

Det ene udelukker ikke det andet. Sceniske tog er en art "staffage" for de tog, som man "leger" med, og de gør blot legen hyggeligere. Men det kræver naturligvis et stort anlæg, computerstyring etc.

Derfor har jeg f. ex. stadig ikke købt en Q-maskine fra McK selvom den er meget smuk. Så vit jeg ved fandes dem kun i store godsbanegårdsområder og ikke på strækningen; for mine behov rækker en en Breuer, en F eller, hvis jeg leger senere, en Frichs-Ardelt Traktor eller en Køf. En MT er i mine idéer dermed ikke erstattningen for en litra Q, men jeg vil gerne bruge dem for strækningskørsel og rangering på en mellemstation. For at skubbe tre godsvogne på færgen Morsø ville en Q eller MT nok være lidt overkill, tænker jeg. Man kan se, at hver har sine egne idéer og prioriteter. :-)

Du har ganske ret i dine betragtninger om Q-maskinen. Men min makker (vi er to om 50 m2 banen) forelskede sig i den og købte én alligevel. Vi har dog ikke plads til rangerbjerg etc., så hvad han vil bruge den til, ved jeg ikke.

Og en i lige måde fortsat god leg til dig, :-) :-) :-)

Morten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak