Nyt fra ESU: Dalsö Gas

af Flemming Søeborg, torsdag 09. september, 2021, 18:56 (46 dage siden) @ Peden

Jo, der er billeder fra ca. 1969 og 1970, men der er ingen synlig forskel i forhold til modellerne, da litreringspladerne ikke kan tydes på de skrå optagelser.

Der findes også senere billeder af ommalede ex-Dalsögas-vogne, men de er ret uinteressante i denne sammenhæng.

Desværre er næsten alle de Dalsøgas-vogne, jeg kender til, åbenbart blot kommet med på billederne ved et tilfælde, og tit ses de først langt nede i vognstammen eller i baggrunden. Underligt, at disse markante vogne ikke har haft fotografernes bevågenhed, selvom vognene kørte såvel på Sjælland, på Fyn som i Jylland (samt i Sverige og i Tyskland). De bedste billeder er Hans Gerners to beskårne fra Fredericia (tidligere vist her) samt et par af Kaj Pedersen.

Og à propos Hans Gerner: Fra og med Spor og baner nr. 60 vender Hans Gerner (HGC) tilbage med sine beretninger fra nær og fjern. Alle hans omkring 200.000 billeder er ved at blive scannet, så de vil fremover kunne opleves i langt bedre kvalitet.

Med venlig hilsen,

Flemming Søeborg


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen