Fra analog til digital

af nktog @, fredag 06. august, 2021, 16:31 (124 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Morten har en klar pointe - hvorfor digitalisere?
Da jeg første gang prøvede at styre togene digitalt i stedet for med blokafsnit var jeg solgt. Der var så meget mere oplevelse af at 'køre toget' - og selvom det var et større projekt, så har jeg aldrig fortrudt det mindste.
MEN hvis du har mange ældre lokomotiver, så er det et storts projekt at indbygge dekodere. Er de kun halvgamle er blot er et spørgsmål om at sætte en dekoder i stikket.
Der er intet i vejen for at styre sporskifter og signaler manuelt uden at digitalisere - bare hold strømmen adskilt, så du har en forsyning til sporskifter/signaler og anden til den digitale forsyning af sporene.
Som det også bliver sagt så er M-skinner ikke uproblematiske, så måske er dit reelle valg mere om du vil have et nostalgisk hyggeanlæg, med det du har, eller du vil have et 'moderne' anlæg. Så tilbage til Mortens spørgsmål: Hvorfor digitalisere - svaret afhænger af hvad du vil med toget.

mvh
Niels Kristiansen

P.S. Jeg har en computer tilsluttet, men den kan ikke styre toget, kun virke som kommandopost og stille sporskifter/signaler - og kun efter mine ordrer. Jeg kunne ikke drømme om at automatisere noget. For mig er en stor del af morskaben, at jeg selv sætter signaler og sporskifter og selv kører toget.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen