Fra analog til digital

af Morten Flindt Larsen, København K, fredag 06. august, 2021, 16:07 (118 dage siden) @ Fwronah

Hej alle

Hejsa,

Jeg har en hel del Märklin analog-materiel samt M-skinner og udstyr (sporskifter, signaler mv.) til analog drift.
Jeg har dog længe overvejet, om jeg i virkeligheden skal overgå til digital drift og derfor få ombygget mine lokomotiver og motorvogne, eller alternativt have en analog bane og en digital bane.

Du bør nok overveje, hvad der et dit formål ved at overgå til digital drift: du kan have nok så mange digitale lokomotiver stående på banen, men med to arme og én hjerne, kan du kun styre og køre maksimalt to lokomotiver samtidigt som "lokomotivfører". Vil du have flere tog end to kørende på én gang, kræver det - udover en bane af en vis størrelse - at banen er styret af en computer, som har overblikket, herunder at sporet er opdelt i blokafsnit. Og det er et større projekt end bare at sætte en dekoder i lokomotiverne.
Hvis du vil undgå at skulle dele banen op i blokafsnit, kan du godt gøre det ved at gøre alle lokomotiverne digitale, men du kan stadig kun styre 1-2 lokomotiver ad gangen, så det vil være en dyr måde at spare det traditionelle "analoge" baneopbygningsarbejde på.


Kan man bibeholde analoge sporskifter og signaler til en digital bane, hvor altså det kun er materiellet, der er ombygget?

Det kan du godt jf. ovenstående, men du har stadig kun to hænder og én hjerne at styre togene med.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen
Institut for teoretisk Modeljernbane


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen