? Mere Tuborg Øl

af Morten Flindt Larsen, København K, fredag 05. marts, 2021, 19:13 (41 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Goddag
Hvor befinder vi os på troværdigheds-/nøjagtighedsskalaen med de to ny hvide Tuborg-vogne fra Piko, angivet som overtagne preussiske vogne - henholdsvis uden og med bremserhus?

Piko 54618

Piko 54619

Hvor findes litra Z i oversigten over godsvogne her på jernbanen?


Hejsa,

Det er ren fantasi udover de fire hjul, den firkantede vognkasse, litreringen og reklamepåskrifterne.

Hvis Piko vil lave en epoke III Tuborg-vogn på en korrekt grundmodel, så laver de nedenstående (mens den endnu havde bremsehuset monteret til ca. 1950/52) og løbebrædder (vistnok til omkring 1940, men dem kan man selv afmontere), men Piko skal nok først lige have brændt nogle af deres gamle 1960'er-designs af, inden de "nyudvikler" (de fremstillede i kommunisttiden både Carlsberg- og Tuborg-vogne på basis deres G02-grundmodel).

[image]
[image]

Det forlyder, at Piko har modtaget et skriftligt og illustreret oplæg til modellen, så måske kommer den engang. Märklin skal ligeledes have modtaget et oplæg til en epoke III Tuborg-vogn i samme design men af anden type, så måske kommer de først.

Hvis de kniber, så brug i stedet budgettet på Dekas nye Carlsberg-vogne som er lige på trapperne. Der får man kvalitet for pengene i en klasse, der langt overgår oldgamle Piko- og Märklin-grundmodeller.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen, Esq.

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Jernbanebøger

Jernbanehistorisk årbog ´12

Jernbanehistorisk årbog ´12
Pris 166 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen