? Mere Tuborg Øl

af Morten Flindt Larsen, København K, 5/3 2021, 19:13 (1119 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Goddag
Hvor befinder vi os på troværdigheds-/nøjagtighedsskalaen med de to ny hvide Tuborg-vogne fra Piko, angivet som overtagne preussiske vogne - henholdsvis uden og med bremserhus?

Piko 54618

Piko 54619

Hvor findes litra Z i oversigten over godsvogne her på jernbanen?


Hejsa,

Det er ren fantasi udover de fire hjul, den firkantede vognkasse, litreringen og reklamepåskrifterne.

Hvis Piko vil lave en epoke III Tuborg-vogn på en korrekt grundmodel, så laver de nedenstående (mens den endnu havde bremsehuset monteret til ca. 1950/52) og løbebrædder (vistnok til omkring 1940, men dem kan man selv afmontere), men Piko skal nok først lige have brændt nogle af deres gamle 1960'er-designs af, inden de "nyudvikler" (de fremstillede i kommunisttiden både Carlsberg- og Tuborg-vogne på basis deres G02-grundmodel).

[image]
[image]

Det forlyder, at Piko har modtaget et skriftligt og illustreret oplæg til modellen, så måske kommer den engang. Märklin skal ligeledes have modtaget et oplæg til en epoke III Tuborg-vogn i samme design men af anden type, så måske kommer de først.

Hvis de kniber, så brug i stedet budgettet på Dekas nye Carlsberg-vogne som er lige på trapperne. Der får man kvalitet for pengene i en klasse, der langt overgår oldgamle Piko- og Märklin-grundmodeller.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen
Institut for teoretisk Modeljernbane


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak