Det gule palæ:160

af Erik ,V. Pedersen ⌂ @, lørdag 02. maj, 2020, 01:02 (176 dage siden) @ El Capitan

Herligt med en virkelig historie fra stedet :-)

Jeg pusler stadig med "vinduesglasset" til karnapperne, men vinduerne i øvrigt er lavet i laserskåret acryl, med sprosserne lavet som lasergraveringer. Det er jo noget småt noget i 1:160, så med lidt hvidt pulver eller lignende i graveringen vil det se fint ud.

Mvh
Jens

[image]

.
------------------------
.

Hej igen.

Ja, --det er flotte sager Du/I kan lave i vore dage -- næsten for flot :-)
Hvis Du spørger mig, kunne Du godt lave "korset" i Dannebrogs-vinduerne en smule bredere - det synes næsten at være for fine/smalle. Men flot er det helt sikkert, og vækker mange minder for en tidligere tjenestegørende.

----------

De to nævnte kontrollører havde -som nævnt- et godt øje til hinanden. En "dagvagt" havde samme kontrollør fundet eller fået indleveret en gammel slidt / fedtet jernbanekasket, der var fundet på arealet udenfor. Den skulle "bruges" til noget.

Vi havde et antal metalskabe (garderobeskabe) stående i lokalet (langs væggen længst væk fra "Tårnet". Metalskabe vel ca 40-45x40/45 cm. "Loftet" i disse metalskabe var en skrå metalplade, højst imde ved væggen, skrånende ned mod skabets forside. Vinkelen for faldet nedad, kender jeg ikke, men den var således, at man netop kunne få et plast-drikkeglas fyldt med vand til at blive stående på skråningen. Da vagtskiftet nærmede sig, stillede fratrædende kontrollør (en yngre mand) et sådant plase-drikkeglas -fyldt til randen med vand- op på skabsloftet, "bad" en stille bøn -- at det måtte blive stående, og lagde -meget forsigtigt- den gamle fedtede kasket ned over glasset.

Ved vagtskiftet kom "Lassefar", som den ældre kontrollør benævntes. "Hvad Satan er det", og tog fat i kasketten. Man skal ikke være ret kvik, for at kunne regne resultatet ud. "Satans -- det er også ham XX" (ingen nævnt - ingen glemt).

Held og lykke med projektet ! ! !


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen