Korsør station i Model 1:87

af D 826 @, torsdag 17. oktober, 2019, 15:01 (341 dage siden)

Hej alle

Jeg har oprettet en ny gruppe på facebook "Projekt Korsør station anno 1950", ideen er at byggen en model af gamle Korsør station som en udstilling ombord på M/F Broen når og hvis den kommer til at ligge i Halsskov gamle færgehavn. En model som betalende publikum kan komme og følge i byggeprocessen. Projektet tager udgangspunkt i tiden omkring 1950, stationsbygningen, med de gamle perrontage, perronhuse over trappeskakterne til tunnelen, toldkammer, det gamle posthus, post 1 og 2, den gamle gitterbro viadukten over baneterrænet, den elektriske kulbane fra havnen til maskindepotet, det dobbelte maskindepot med 2 drejeskiver, samt omladehal til gods. Alt dette forsvandt i årene op til 1960. hertil skulle man også fortælle nutidens unge om hvordan det var at rejse med tog og færge over Storebælt den gang, hvor man måtte slæbe alt sit bagege fra toget via perronen og op ad trappen for at gå ombord på færgen, både sommer med varmt vejr, efterår i regn og blæst eller vinter i sne og frost. Hvis der er nok interesserede som vil støtte op om projektet og stifte en forening, så er det tanken at forsøge lokke Slagelse Kommune og Korsør by og overfarts museum med på ideen. Og byggeriet skønes at ville komme til at koste i omegnen af 400.000 kroner. Og det skal der søges om fondsmidler til.

Man er velkommen til at kigge ind i gruppen hvis man er på facebook. "Projekt Korsør station anno 1950" eller sende mig en privat besked her på sitet.

Mvh. Martin


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Korsør station i Model 1:87 - D 826, 17/10 2019, 15:01 [*]
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen