DSB rødbrun/maroon og Humbrol

af Flemming Søeborg, fredag 22. marts, 2019, 23:34 (33 dage siden) @ Henrik Tolderlund

Nogle historiske bemærkninger om farven: I sin tid var det Spiess-Hecker/Baden Jensen i Kolding, der leverede den vinrøde maling til DSB. Märklin fik et par dåser af DSB, dengang My 1106 skulle laves i model - nyheden blev faktisk nævnt som petitstof i Ekstra Bladet. For cirka tyve år siden kontaktede jeg firmaet, der dengang stadig kunne levere den ønskede maling - men i liter-bøtter, og den krævede så vidt jeg husker en speciel grunder (til metal). Om malingen kunne anvendes til modelbemaling, kan jeg ikke svare på, for så langt nåede jeg aldrig. I stedet fandt jeg en velegnet spraymaling fra en billakproducent (Mo-Tip).

I øvrigt fandtes den korrekte farve også fra Precision Paints, som distribueredes via UK-Modeller, men her er vi tilbage i 1980'erne - og evt. resterende dåser er nok indtørrede.

Med venlig hilsen,

Flemming Søeborg


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen