Lidt indtryk fra Spor 1 messen i Langeskov

af Claus E. Hansen, Silkeborg, 25/8 2018, 23:11 (2064 dage siden)
redigeret af Claus E. Hansen, 25/8 2018, 23:16

Lidt indtryk fra i dag.

Der er også åbent i morgen søndag.

Mvh
Claus

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

Lidt indtryk fra Spor 1 messen i Langeskov

af Steff, 26/8 2018, 10:51 (2064 dage siden) @ Claus E. Hansen
redigeret af Steff, 26/8 2018, 10:56

Kære alle

Spor 1 messen i Langeskov (også i dag til kl. 1600) er en ide at besøge også for ”dem i de små størrelser;-) ”. Dels er der nogle forhandlere af alle størrelser tilbehør, men der er også flotte lokomotiver og vogne og ikke mindst et stort tysk anlæg. MEN, det danske er også ved at komme godt med, heldigvis. Bl.a. ”Langelandsbanens” modulanlæg er et besøg værd.

Der bliver også vist et "live-steam" anlæg med bl.a nogle imponerende franske kæmpestore damplokomotiver med compound maskineri i spor 1!!

Spor 1 i Danmark var for år tilbage hvor dansk modeljernbane var lidt efter krigen. Mest tysk, lidt dansk og sidstnævnte oftest selvbygget eller modeller fra mindre private producenter. Men heldigvis er interessen for Spor 1 langsomt stigende og det ER imponerende at se en damper køre afsted og se de store hjul bevæge sig rundt.

Det danske islæt med vogne kommer primært fra kommer fra https://proinor.no/danske-togmodeller-spor-1-132/ , der er laserskåret modeller, se link. Det er oprindeligt norsk, men den gode producent er flyttet til Danmark.

Med hensyn til danske lokomotiver er det jo det allerede kendte TIKØB STØBERI (ex Tikøb Hobby) med et væld af kommende danske modeller, se bare oversigten her i ”SPOR 1 nyt” http://spor1nyt.dk/tikoeb-stoeberi/ . DET er imponerende!

Sidst må vi jo ikke glemme HELJAN med deres Spor 1 litra MY. Med HELJAN har fuldstændigt glemt at der er en trækkrog på modellen!!! Hvad med en litra IA/HD type? Mere dansk kan det jo næppe blive og så kan undervognen sikkert let omarbejdes til brug for en tysk langbenet?

For selvbyg skal vognene jo litreres og have nummer og der er jo så heldigvis KM-text og Skilteskoven, der beredvilligt fremstiller gode litreringer og ovenikøbet ikke tilsvarende dyrere end i H0.

Herunder et desværre ikke helt tydeligt billede (fotografen) af noget der nok ikke kan blive mere dansk, en DSB litra Q II (modellen fremstillet Verner Olsen i 1987) efterfulgt af litra QD og IS, begge Proinor og litrering KM-text, en BP tankvogn ZE 503 342, der er en ombygget og ændret Märklin (katalog 58068) med litreribng fra Skilteskoven og endelig den 3-akslede rejsegodsvog DSB litra EF, igen fremstillet af Verner Olsen. Mere dansk dan det næppe blive og så kører stammen på Langelandsbanens venners anlæg.
[image]

Med venlig hilsen
Steffen Dresler

Lidt indtryk fra Spor 1 messen i Langeskov

af Nordexpress, 26/8 2018, 12:18 (2063 dage siden) @ Steff

Tak - Tak - for begge rapporter. Man blir sgu helt misundelig.

Lidt indtryk fra Spor 1 messen i Langeskov, + 1 foto

af Claus E. Hansen, Silkeborg, 26/8 2018, 14:21 (2063 dage siden) @ Nordexpress
redigeret af Claus E. Hansen, 26/8 2018, 14:31

Stor respekt herfra til skalaen og for de mange flotte modeller. Rigtig flot håndværk der var præsteret med de håndbyggede modeller.

Netop Q-maskinen syntes jeg var noget særligt, ikke mindst fordi den er meget aktuel i H0 i øjeblikket. Der var i øvrigt også bl.a. en F-maskine, der ses her.

Mvh
Claus

[image]

Billeder fra Danmarks største Spor 1 messe

af f.ormstrup ⌂, 28/8 2018, 00:19 (2062 dage siden) @ Claus E. Hansen

Indlæg med billeder på link.

[image]

--
Mvh
Flemming Ormstrup
SVJMJK


Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak