Hæfteringe på Heljan MX

af Pilfinger, tirsdag 02. januar, 2018, 17:36 (81 dage siden)

Jeg har anskaffet mig en Heljan MX i AC udgave.

Den kører for så vidt fint. Men den kan ikke trække to B-vogne op af en 4% stigning.

Nu ved jeg selvfølgelig godt, at DSB materiel ikke er til bjergkørsel. Men min bane er lille, for jeg har desværre kun et hjørne af et værelse til rådighed. Og så er det nødvendigt med en stejl nedkørsel til skyggebanegården.

Heljan har ingen hjul med hæfteringe, så vidt jeg kan finde ud af.

Jeg har selvfølgelig læst mig til det gode råd at skifte hjulene ud med et sæt AC hjul til Hobbytrade ME. Problemet er bare, at disse hjul ikke kan købes noget sted længere.

Men så fik jeg den ide at købe en dåse gummimaling i Biltema. Jeg har tænkt mig at male et ganske tyndt lag på et par af trækhjulene.

Er der andre, der har prøvet noget lignende?

Og skal man forsyne begge hjul på én aksel med gummiringe, eller er det bedre med to hjul i samme side, eller skal det være to hjul “på kryds”?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2017 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen