Lad os da endelig kontakte Rygters Bureau

af Nordexpress, 2/12 2017, 19:13 (2299 dage siden) @ Claus E. Hansen

Først og fremmest er det da fint at McK melder ud, at der ikke ankommer flere modeller før jul i år. Så kan kunderne disponere efter det, købe nogle af de ting, der ligger ude hos forhandlerne, afvente eller bruge pengene på anden underholdning, der er forældet om et år. Der er jo ikke engang gået to måneder siden de seneste leverancer af nyheder fra McK.

Og som allerede skrevet er det da ikke første gang, at en europæisk modeldesigner oplever kurrer på tråden med kinesiske fremstillingsvirksomheder. Kineserne afgør selv, hvilke kontrakter, de opfylder og hvornår. Så det er et spørgsmål om penge og prioritering.

Schweiziske Railtop var vel flere år om at få deres forme ud af et kinesisk konkursbo.

Og helt ærligt, at det sker op mod en julesæson, hvor der er økonomisk højkonjunktur i modelbanens højborg, Tyskland, kan da vel ikke overraske en eneste modelbanefan, der er fyldt 30.

Rygte 1. Et eller flere modelbanemærker med en smule større indkøbspower på verdensmarkedet end McK ønsker at udnytte denne højkonjunktur og har bestilt flere modellinjer mod god mammon.

Rygte 2. Nogle ønsker bevidst at stikke en kæp i hjulet på det fremstormende danske mærke McK - enten med penge, magt eller ordrer, der produceres i stedet for McKs ordrer.

Rygte 3. Mck har krævet af sin underleverandør, at erstatning for de fejlbehæftede dele på f.eks. MR leveres uden regning - (jeg erindrer overhovedet ikke detaljerne). Underleverandøren er sur og vil give McK en lærestreg.

Det er altsammen sådan noget, som en mindre start-up virksomhed kommer ud for. Nogle har råd til modtræk og advokater, andre start-ups dør af sådan en omgang.

Det hedder globalisering.
God søndag.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Strejftog VII, Gennem Danmark med Dancker

Strejftog VII, Gennem Danmark med Dancker
Pris 277 kr.

Læs mere

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak