Anhalter Bahnhof - et rigtigt modeljernbaneanlæg

af El Capitan, 19/9 2017, 17:33 (2405 dage siden) @ Steff

Nu tror jeg ikke sådan umiddelbart, at de nuværende forhold i Berlin for jernbane arkæologiske studier er lige nemme at gå til ...

Det har du ret i, for også nu bliver der i den grad gået til vaflerne med byforbyelser - især længere inde mod bymidten.
Men det er netop derfor jeg kan lide at bruge Google Maps til jernbanearkæologi, for man kan ofte se langt flere spor i landskabet end det er muligt nede "på marken".
I dette tilfælde kan man netop oppefra se omridsene af to af de nævnte banegårde, når man sammenligner dit kort over banegårdsforholdene med satellitbillederne. Lidt ligesom med den gamle Nørrebro station, som er blevet til park i København.

Tak i øvrigt for historien og for kortet. Spændende at se, at man også der havde en næsten komplet ringremise med sammenflettede drejeskiver á la Hamburg Altona. Jeg er stødt på en mere af samme type på Maps, men jeg husker ikke hvor. De er dog tilsyneladende ikke så sjældne som jeg engang troede.
Er der nogen der har set om denne remise er inkluderet på museets anlæg? Den ser da ud til at tilhøre Anhalter Bf, omend det er godsbanegården.

Mvh
Jens


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak