MODELJERNBANE I SYDDJURS. Svar på alle spørgsmålene!

af Helge, 12/3 2017, 18:29 (2596 dage siden) @ Svend B J

Nu skal vi være forsigtige med at sammenligne en danskbygget modelbane i en kommune med 30.000 indbyggere med verdens største modelbane i en by med 5 millioner indbyggere. Jeg nævnte Miniatur Wunderland, fordi det nu engang er den nærmeste konkurrent af betydning.

Hvis der skal sammenlignes er det meget bedre at kigge på de mange baner i omtrent samme størrelse som den her planlagte og se, hvad de har udrettet.

Hvis udgangspunktet er, at de er meget dygtigere andre steder og at forholdene er helt anderledes og at det slet ikke kan lade sig gøre og at danske modelbyggere slet ikke er interesserede, ja, så lykkes det ikke. INTET lykkes, hvis man fokuserer på alle problemerne, reelle som tænkte. Vi ville slet ikke have industri i Danmark, hvis alle fokuserede på problemerne.

Sådan er det ikke. Danmark er et meget rigt land, selv om vi ingen naturressourcer har. Det er vi, fordi vi KAN og fordi vi VED, vi kan! Så glem betænkelighederne. Danmark vrimler med mennesker der tror på de projekter, de arbejder med og det vrimler med mennesker der er klar til at bakke op om de mange gode idéer. Det er bare med at kaste sig ud i det. Der vil blive masser af problemer, men de vil blive løst hen ad vejen.

Jeg tror på, at dygtige modelbanefolk vil være med til at sætte deres præg på banen og jeg tror, at langt de fleste, der melder sig, kan noget, vil gerne kunne noget mere og som vil gøre sig umage med de evner de nu engang har. Man kan sagtens sidde hjemme og lave træer, patinere materiellet, arbejde med styresystemet på sin egen computer, bygge huse, eksperimentere med, hvordan man får fodgængere til at bevæge sig naturligt rundt på fortove og tusind andre ting. Fonden vil have penge til alt muligt af den slags arbejde.

Vi kan jo godt. DU kan også! Det tager et års tid før vi for alvor kan komme i gang, men det er nu, du skal melde dig til det, du synes, du kan beskæftige dig med. Det er ikke sikkert du synes, du er dygtig til det, men det bliver du nok længe inden banen er færdig. :-)

Skriv til legetoys@legetoys.dk , så varer det ikke længe, før du får svar.

Venlig hilsen
Helge


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Orientekspressen

Orientekspressen
Pris 250 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak