Ucs-silovogne i HO

af Flemming Søeborg ⌂ @, 2/11 2016, 20:48 (2703 dage siden) @ h087

:-)

hej Torben

korrekt at der er nogle "huller" ;-)

korrekt at det var John/Tog og Tekno der var idemand bag dem, hvilket også var tilfældet med Ilbps familien : Fynsk Mælk , Sajyka og Mayo m.flere som blev lavet/udkom, men mht til Ucs vognene var det Hobbytrade der udgav dem og det var mere det jeg gav udtryk for, såfremt man gik på jagt efter dem.
John/togogTekno har heldigvis været ideogophav til en hel del danske korrekte modeller der er udkommet, men desværre udkom Ucs vognene ikke fra Tog og tekno, men fra Hobbytrade. men ideen/æren skal vel tilskrives John/togogTekno når ret skal være ret, men hobbytrade for at udgive dem.

CP/CPL/CPS vognen er så vel heller ikke Heljans ide og ære, men Bjørn/På Sporet der lavede byggesæt af CP, CPL, CPS og Banen(var det Vagn Holstein der selvbyggede en model?) og viste den til Heljan, men udgivelsesæren må vel tilskrives Heljan ? !!

men skal man søge/finde dem for at anskaffe dem er det vel under Hobbytrade for Ucs vedkommende og Heljan for CP/CPL/CPS selvom der kan findes byggede modeller fra Bjørn/På Sporet til salg.! hvilket også gælder CL/CLE/CLS som Hobbytrade udgav og som Tikøb lavede ombygningssæt til !

mener også at John Tog og Tekno var ide/ophav til Bn familien som både Tog og Tekno, Togmodelle/Heris, Heljan og nu også Mck
udgav/udgiver

sjovt nok er Bn vognvarianter stadig opført på Heris hjemmeside http://www.heris-modelleisenbahn.de/modelleisenbahnen/scandinavien-1.html

men hvor mange af dem er udkommet ?

mvh
henning h087


Nå ja, så må jeg vel også give mit besyv med i denne diskussion. Det stemmer, at John R. Olsen havde planer om at udsende silotankvognene, og han og jeg tog for mange år siden på en fotosession i Faaborg for at fotografere og måle vognene op. Desværre kom der ikke rigtigt mere ud af det dengang, men vi havde en god eftermiddag hos SFvJ.

Med hensyn Cp/Cps-vognene, som Heljan lavede, byggede jeg et par modeller, som jeg tog til fabrikken med - og Jan Nannestad lyste kendeligt op, da han fik overdraget modellerne. Nogle år senere gik projekteringen af dem i gang - på det tidspunkt var jeg selv ansat på fabrikken og beskæftigede mig blandt andet med dem - og vi var stolte, da Cp/Cps'erne endelig var færdige.

Efter det kom der for alvor gang hos Heljan med modeller til det danske marked - Mx, P-maskine, UIC-vogne, My, stålvogne etc. - men den historie kender alle vel nu.

HERIS har igennem mange år udstillet Bn-vognene på Legetøjsmessen i Nürnberg, som om det var nyheder, men så vidt, jeg husker, var de der ikke i år. Årsagen til at udstille modellerne er velsagtens, at det i reglen varer særdeles længe med HERIS's annoncerede nyheder, og noget skal de jo udstille!

Med venlig hilsen,

FS 1954


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak