Vedr. led

af Svend, 12/8 2016, 11:24 (2807 dage siden) @ Claus E. Hansen

Jeg har set en filmstrimmel fra Langåbanen fra første del af 1960´erne, hvor der er led i en overkørsel over en ret trafikeret landevej, men stadigvæk grusbelagt. Der er ingen tvivl om at så snart asfalten kom ind i billedet på vejen, så var det ikke led, men nok snarere halvbomme der ville stå i overkørslen. Der vil jo også kunne køres meget stærkere i bilerne nu.

Overkørslen ved Herning kan lige være blevet asfalteret måske, på det foto fra Midtjyllands Avis. Det passer meget godt med at man i 1960´erne gjorde mere og mere kål på de grusbelagte mere trafikerede landeveje.

Kan heller ikke huske at have set fotos af led over asfalterede landeveje, der har altid været tale om de gamle grusveje/landeveje, med de få fotos jeg har set af det.

.
Fotos eller ej: Der har været flere af den slags overkørsler for år tilbage. Tilbage i 50´erne var overkørslen i Kraghave lige nord for Nykøbing F sikret på den måde. Kraghave Møllevej var/er en almindelig asfalteret landevej. I dag går vejen under banen lidt sydligere og med et helt andet vejforløb.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak