Vedr. led

af Claus E. Hansen, Silkeborg, 11/8 2016, 10:14 (2813 dage siden) @ Søren Johannessen
redigeret af Claus E. Hansen, 11/8 2016, 10:22

Jeg har set en filmstrimmel fra Langåbanen fra første del af 1960´erne, hvor der er led i en overkørsel over en ret trafikeret landevej, men stadigvæk grusbelagt. Der er ingen tvivl om at så snart asfalten kom ind i billedet på vejen, så var det ikke led, men nok snarere halvbomme der ville stå i overkørslen. Der vil jo også kunne køres meget stærkere i bilerne nu.

Overkørslen ved Herning kan lige være blevet asfalteret måske, på det foto fra Midtjyllands Avis. Det passer meget godt med at man i 1960´erne gjorde mere og mere kål på de grusbelagte mere trafikerede landeveje.

Kan heller ikke huske at have set fotos af led over asfalterede landeveje, der har altid været tale om de gamle grusveje/landeveje, med de få fotos jeg har set af det.

Mvh
Claus


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Jernbanebøger

Med tog gennem Europa

Med tog gennem Europa
Pris 180 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak