Esso tankstation i Sorø - lige til modelbanen

af Morten Flindt Larsen, København K, 15/4 2016, 15:04 (2926 dage siden) @ modeljernbane

Var det ikke unoX der havde reklamen (kom en tiger i tanken) og ESSO det brugte reklamen ( Når ESSO du i tanken får fjernes alle tigerhår) ????

Nej, Uno-X har intet med sagen at gøre. I USA blev den populære "Put a Tiger in Your Tank" reklamekampagne og tilhørende tiger-maskot introduceret i 1959 for at markedsføre benzintyperne Enco Extra og Esso Extra. Tigeren blev uhyre populær i USA og snart også resten af verden. I Danmark påbegyndtes kampagnen i 1965. I USA averterede Dansk Esso’s søsterselskab Enco overalt med ”Tiger benzin”, hvilket fik mange unge bilister til at hænge imiterede tigerhaler på tankdækslet – resten af tigeren lå måske og slubrede nede i tanken?

Et andet stort amerikansk selskab Sunoco (Sun Oil Co.) fandt hurtigt på modtrækket, der meget fikst var, at selskabet – selvfølgelig også på store reklameskilte – skrev: ”Vi har filtre, der fjerner tigerhår fra Deres tank”!

I en årrække havde Sinclair-selskabet haft fortidsøglen dinosauren aftegnet under navnet i selskabets bomærke. Det benyttede man sig nu af til at følge den ”dyriske” tendens i branchen op – nu kunne man nemlig på alle Sinclair’s reklamer se en dinosaur, der på bedste Fred Flintstone-manér var tegnet løbende og springende, mens den skreg: ”Hæld ny dinosaurkraft på Deres motor!”.

Desværre for Sinclair var det ret umuligt at føre reklamen på dette område ud i sin yderste konsekvens, for det er temmelig vanskeligt at anbringe en imiteret dinosaurhale på sit tankdæksel.

I øvrigt er Esso-figurerne "drop-man" (og dermed også "drop-girl" og deres to børn" en dansk opfindelse, idet "Esso-manden" i den hvide dragt og med det gule dråbeformede hoved blev lanceret af Det Danske Petroleums-Aktieselskab (DDPA) under Besættelsen, tegnet af Vilhelm Hansen (der som bekendt også er far til "Rasmus Klump").

Vh
Morten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne



Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak