Vulcan A/S modeljernbane-materiel

af Steff, 22/8 2015, 10:48 (3163 dage siden) @ Frantsen

Go´formiddag Frantsen!

Det var da et godt spørgsmål, men jeg er bange for at måtte skuffe dig (efter min viden).
VULCAN og i det hele taget tidliget fremstillet (i virkeligheden) dansk jernbanemateriel er et meget "snævert" område og derfor har det ingen interesse for de gængse modeltogsfabrikanter. Der er ganske simpelt ikke salg og derfor penge i dette. Selvfølgelig er der sikkert en del potentielle købere, men skal en så lille produktion startes, bliver en uforholdsmæssig dyr.
Derfor må man jo nok ty til de - heldigvis - få men gode (undskyld udtrykket) "Køkkenbordsfabrikanter", der af og til sælger overdele eller lign. til nogle specielle modeller. F. eks. et privatbane damplokomotiv. Eller også dele, således at man selv kan ændre på en eksisterende model.

Ved at bruge søgefunktionen på www.jernbanen.dk. kan man under fabrikker finde historien om VULCAN: www.jernbanen.dk/fabrik.php?id=26
Her kan du se en oversigt over det af VULCAN fremstillede materiel og der er ihvert tilfælde et lokomotiv, der helt sikkert kan selvfremstilles på baggrunde af "hjemmefremstillede" overdele og industri undervogn med motor og gangtøj, nemlig DSB litra Hs II, her nr. 415 fra 1901. Den findes i øvrigt i dag på Danmarks jernbanemuseum i Odense.

Så DENNE er det altså muligt nogenlunde let at gå til og se, fotografere og måle på.

God fornøjelse.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak