Copyright håndhævelse ved fremstilling af modeller, EU dom.

af Steff, 6/3 2015, 12:13 (3311 dage siden) @ Steff

Glemte jo helt at svare på dit spørgsmål tilsidst!

Det er min opfattelse, at hvis firmaet giver udtryk for, at en vare er produceret under licens, så er der betalt for dette. Ellers giver det jo ingen mening vel?

Og så kan man jo sætte sig hen og smile lidt, da CIWL jo IKKE eksisterer overhovedet, det blev stille og roligt opkøbt af hotelkæden Accor og delelementer herefter fuldstændigt bortsolgt. Men inden da oprettede CIWL selv "Compagnie des Wagon-Lits Patrimoine" i Paris, der varetager en del af den historiske arv, bl.a. også en del tegningsarkiv. Det store CIWL arkiv er overgået til SNCF og er beliggende i Le Mans. Patrimoine har bl.a. hjulpet DJM i.f.m. restaureringen af sovevogn VL type YT nr. 3929. Herfra fik museet de originale fonds til al beskriftning og tegninger til slutsignalholdere mv., GRATIS!!

Det omtalte "Wagon Lits Diffusion" blev oprettet i - vistnok - 1998 for at varetage beskyttelsen af navnet CIWL og dets brand (skjoldet), der altså stadig ejes af Accor.
I øvrigt er navnet "Orient-Express" (OE) mønsterbeskyttet og ejes af SNCF. Derfor hedder de tog, der kører rundt i Europa VSOE eller NOE mv.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Jernbanebøger

Tog mod Gedser perron 1!

Tog mod Gedser perron 1!
Pris 229 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak