Dansk-Norsk Borregaard A/S m.m. fra Tillig HO

af Morten Flindt Larsen, København K, 24/1 2015, 23:39 (3351 dage siden) @ bygger01
redigeret af Morten Flindt Larsen, 25/1 2015, 00:24

Spørge hvem hvad Borregaard? Dansk-Norsk Borregaard A/S er forlængst opløst, og selskabets arkiv er ikke bevaret i Danmark. Så kan der naturligvis ligge rester af arkivet gemt i Norge, men fuldstændigt ligegyldige oplysninger om noget så inferørt og uvedkommende som specifikationer på farver jernbanemateriel, der ikke længere eksisterer, er erfaringmæssigt ikke noget, der overlever i private selskabers arkiver. Arkiver fylder og tager plads og er bøvlede at flyttet rundt med, når virksomhederne skifter adresser. Måske kan man være heldig at finde nogle danske årsregnskaber i det norske Borregaard arkiv, men ikke engang det er sikkert.

De norske Borregaard-vogne har efter nedenstående fotos at dømme ikke nødvendigvis været gule som de danske, og gul er i hvert fald ikke det norske moderselskabs "husfarve" i dag. Borregaards bomærke er i dag blåt, og det var det også, da Dansk-Norsk Borregaard A/S eksisterede:[image]

Da vognene efter udrangeringen fra DSB i 1971 henstod 10 år som lagervogne i Norge, kan man være heldig, at en eller anden togtosse har fotograferet dem der - i uheldigste tilfælde ikke på farvefilm.

Her er en afsporet tankvogn tilhørende Borregaard litra Q nr. 501042 ved Tistedal i 1961. Norsk Jernbanemuseum, Jernbaneverket.

[image]

[image]

Med venlig hilsen

M:-)rten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak