Avatar

Privatbanelok og 3D print

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 25/10 2014, 10:27 (3443 dage siden) @ Bent Larsen

Hej
Er der nogen i dette forum kender til hvad det vil koste at printe en marster i 3D af en dansk MAK lok. som passer til HELJANs svensker, og støbe den i resin plast i en vakuum støbemaskine. Den er lidt svær at håndstøbe hjemme ved køkkenboret, det er nemmere med en lige vognkasse op til 30 cm.
vh
Bent Lasen

Hej Bent

Vi diskuterede 3D print i denne tråd - og konklusionen på stort set alle diskussioner om 3D print og modeltog har været, at det er en noget grynet affære, hvor der enten skal vælges noget meget dyrt materiale, eller hvor overfladen skal slibes/poleres bagefter.

Men-men-men, med lidt tålmodighed, så skulle der være forbedringer indenfor 3D print teknologien på vej inden længe.
HP har i et stykke tid arbejdet med en helt ny teknologi og (især) også nye plasticmaterialer til 3D print - og hvis vi er heldige, så er det hvad de har tænkt sig at løfte sløret for i næste uge.

HP har i et stykke tid arbejdet på at udvikle 3D printere, som os alm. dødelige har råd til, og som kan lave pæne glatte overflader, der kommer meget tæt på "the real thing", dvs. sprøjtestøbt plastic.
HP tror så meget på det, at de har skabt et selvstændigt firma til at varetage udvikling og produktion.
Hvis teknologien er god nok til os modeltogsfolk, så er den vist god nok til alt andet også ;-)

Så det bliver spændende at se, om HP lever op til forventningerne - hvis det bliver tilfældet, så skulle der være gode chancer for, at HP bliver førende indenfor 3D print både mht. volumen og kvalitet - især når man sammenligner med det nuværende udbud af maskineri, som vist stadig må siges at være småserie beta-versioner - og meget dyre!.
Men vi får se i næste uge...

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne DCC, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), epoke III til VI - dog primært IV.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak