Privatbanelok MaK 800D

af Morten Flindt Larsen, København K, 22/10 2014, 23:34 (3471 dage siden) @ Svend B J

Se bare Triangel-motorvognene, som de fleste erindrer fra deres indsats på privatbanerne (vi taler om litra ME og MC) men som kun udsendes i DSB-udgaver.

De mulige privatbaneudgaver på basis af ME/MF og MC er vist VaGJ, RØHJ, RGGJ, KRB, AHTJ, NPMB, ETJ, RHJ, LNJ og ØSJS. Jeg tror, at det er meget svært at tilrettelægge en produktion af en sådan stribe vogne, uden ved en bindende forudbestillingsaftale med de enkelte liebhavere. En del af banerne vil der formentlig slet ikke være nogen efterspørgsel på overhovedet, i og med at der hverken er "kult" omkring eller findes andet materiel på markedet fra de pågældende baner. De få interesserede, der måtte være, kan godt finde ud af at få modificeret en DSB-Triangel til lige netop deres personlige behov. Så i mine øjne, har Heljan ikke handlet urimeligt ved at undlade "rallet".


"Men OK, Heljan har vist ikke haft den helt store succes med deres skinnebusser."

Næh, det er jo det, der sker ved dobbeltproduktioner; ingen af parterne opnår den helt store succes. Omvendt må modeljernbanefolket være begejstrede over, at både Serie 1 og Serie 2 skinnebusserne nu fås i model.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak