Privatbanelok

af Morten Flindt Larsen, København K, 22/10 2014, 21:43 (3471 dage siden) @ Jens V

"Om der er basis for noget serieproduceret (læs: billig) privatbane-trækkraft står jeg lidt skeptisk over for. Køkkenbords-producenterne har jo været på banen i mange år og udsendt byggesæt og småserier af de mest almindelige motortrækkraftenheder såsom Marcipanbrød og Frichs-firkanter."

"Jow, men vi er altså nogle, for hvem selvbyg ikke er aktuelt, fordi fingrene er skruet forkert på, eller fordi det simpelthen ikke er sjovt - og personligt har det ingen tiltrækning heller at "lære" det..."

Det var netop det, som jeg mente med "basis". De der (som jeg selv) ikke har fingrene helt i orden, er ikke nødvendigvis tilstrækkeligt mange til at understøtte en serieproduktion af noget, som dem med fingrene i orden har dyrket og bygget i årevis. Skal en "storproducent" f.eks. lave en serie Frichs-firkanter, kan producenten formentlig se bort fra alle dem, der tidligere har investeret tusinder af kroner i de samme enheder fra Dan-Train, FREJA HO-Modeltog og REAL Modell. Man må så vælge en type "firkant", der ikke allerede er køkkenbordsproduceret, og da det så uundgåeligt vil reducere antallet af bemalingsvarianter, forsvinder økonomien i et sådant produkt rimeligvis som dug for solen.


Næe, men vi fik dog f.eks. CPS, som kun fandtes i få eksemplarer

Det er heller ikke sikkert, at CPS'erne isoleret set har været nogen særlig god forretning. Den har nok økonomisk været en del af CP-projektet, som man kunne genanvende dele fra. Dog har jeg ingen indsigt i økonomien i de vogne. Det er kun et gæt.


"Det er også OK - små tog på små modelbaner! "

Nemlig! Så kan det også være, at der ikke kommer så mange klager over E-maskiner, der ikke kan køre på 30 cm radier. ;-)


Men det er ikke ment som en klagesang. Jeg synes, at vi har fået rigtigt meget flot dansk materiel i de seneste år - meget mere end man nogensinde kunne forestille sig for et par årtier siden...

Så er der håb om, at der - sikkert i et lidt langsommere tempo - også kommer flot dansk materiel i de kommende år. Og jeg opfatter på ingen måde dine seriøse anskuelser som en klagesang. For epoke III's vedkommende synes jeg, at epoke IIIa er kommet meget mere "i vælten", end den var tidligere, f.eks. med stafferede personvogne og DSB Triangel'er. Dermed er der måske også lukket op for en bredere interesse for de mindre DSB lokomotiver og motorvogne, som blev udrangeret frem til midten af 1950'erne.


"Men et Marcipanbrød, en Frichs firkantet eller en rulleskøjte ville unægteligt lige sætte prikken over i'et! Og det var vel egentlig også Begynders budskab i starten af tråden...?"

Jeps! Men jeg vil nu godt også have en G, J, O, MQ, MR, MV og MP! :-D (savle, savle,drømme) :-P


Med venlig hilsen

M:-)rten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak