Privatbanelok

af Jens V, 21/10 2014, 20:45 (3447 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

"...men kun AC, så vidt jeg kan se. Og det var jo jævnstrøm, jeg efterlyste.... "

Jaaah, helt (ny)Begynder er du ikke. ;-) :-P

Her er linket til det lukkede Tikøb Hobby, hvor du kan se, hvad der engang var gang i. Nogle af byggesættene er ret lette at "gå til", når blot man har lidt fingersnilde. Det kan hænde, at man er heldig, at de dukker op på brugttogmarkeder.

For snart mange år siden "brokkede" jeg mig i dk.fritid.jernbaner.model (hvis nogen stadig husker den form for kommunikation) over manglen på "småt", dansk materiel... udfra den betragtning, at de færreste private modelbaner reelt har plads til de tog, der hører til en E-maskine, en N-maskine eller for den sags skyld de 10-15 A- og B-vogne, der skal på krogen af en MY/MZ.

Nu har vi så fået skinnebusserne (Tak!), vi har fået Triangler (Tak!), CU, FE og CR (Tak!) og en række "små" godsvogne (Tak!)

Jeg er næsten tilfreds, men mangler lidt ligesom vores Begynder-ven noget serieproduceret (læs: billig) privatbane-trækkraft. Og ligesom Begynder er jeg fortaler for epoke III, mens privatbanerne stadig var "rigtige privatbaner", så på ønskelisten står f.eks. Marcipanbrød eller Frichs firkantede - og Triangler i privatbaneversioner. Jeg er på det rene med, at privatbane-damp er vanskeligt, eftersom der knap var to maskiner, der var ens... :-)

Men til Begynder: Mon ikke fabrikanterne snart kommer til fornuft...? De er jo som nævnt på den rigtige vej... :-) :-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak