Avatar

Koblinger...???

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 8/10 2014, 21:03 (3481 dage siden) @ Jan Bøgedal Slundt

Hej alle :-)

Jeg har et stort og måske dyrt problem.. :-)

Jeg begyndte min nuværende modeltogssamling for ca. 20-25 år siden (DC) dengang læste jeg i "Banen" omkring koblinger, at Märklins kortkobling var den bedste.. nu har jeg som barn haft en Märklin bane, så det passede mig fint.

Jeg har 55 lokomotiver, og 460 vogne, alle med Märklins kortkobling, det passer ikke helt, jeg har vist 2-3 personvognsstammer med Roco's universalkobling, hvor de fleste vogne er fra Roco.

Hele samlingen har været pakket ned i alle de år, på grund af pladsmangel til eget anlæg. Nu er dele af samlingen kommet frem i lyset, da jeg er meldt ind i en modeltogsklub. Det viser sig at Märklins kortkobling måske ikke er så fejlfri som jeg håbede. Den afsporer vogne i kurver på ca. 60-65 cm radius....(klubbens anlæg)

I foråret skal jeg og konen finde et nyt sted at bo med plads til modeltog, og her håber jeg at få plads til kurver på min. 150 cm i radius, så her tror jeg ikke jeg får noget problem med vognene :-) men men...!!!

Findes der en kortkobling, som er bedre...? Jeg ved at Roco's normale kortkobling virker, men den kobler kun med sig selv, findes der en som kan koble med Märklin's kortkobling, så man kan udskifte lidt ad gangen, eller skal jeg skifte til noget helt andet på det hele, for at det virker både hjemme og i klubben.

mvh.

Jan

Hej Jan

Jow, en komplet udskiftning af koblinger på en stor samling er også lig med tilsvarende store udgifter.
Eftersom det vist er 3. gang, du spørger om emnet, var der så ikke nogle svar i de tidligere tråde, der kunne bruges ?. :-)

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne DCC, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), epoke III til VI - dog primært IV.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak