Laserskårede papbygninger

af UTJ, 9/9 2011, 11:58 (4607 dage siden) @ Tommy Nilsson

Jeg sidder her og bladrer igennem annoncer i Lokomotivet med de efterhånden mange bygninger fremstillet i laserskåret pap. Hvordan er holdbarheden på laserskåret pap kontra plastik? Knækker skorstenene af når man rammer dem? Falmer farven med tiden? Er der andre ulemper (eller måske fordele) ved laserskåret pap?

Jeg tror at der kommer problemer med farveægtheden med tiden.

Pap kan sagtens være formstabilt og formentlig også holde længere end tilsvarende plastic. Plastictyper som bruges i byggesæt er vist ikke UV-bestandigt, men holder jo nok en modelbyggers levetid, medmindre det står direkte eksponeret i sollys konstant. PS (polystyren) er jo samme materiale som anvendes til yughurtbægre.

Vandbaserede limtyper kan dog være et problem, da pappet kan slå sig. Vandskader og papmodeller i særdeleshed har også vist sig at være et problem i klubber og hos private, når rum eller kælder rammes.

Den store ulæmpe på de viste eksempler på udstillinger og i blade er de lidet overbevisende hjørnesamlinger. En laserskærer kan frembringe det nydeligste regelmæssige (for regelmæssigt?) murværk, men når det så kommer til hjørnesamlingerne ligner det i bedste fald at murstensbygningen er skalmuret.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak