Märklin Startsæt fra slut 1970'erne.

af Aleman, 25/8 2011, 01:15 (4622 dage siden) @ Erik, My 1 2 87

Til orientering er det lille damplokomotiv med de to grønne vogne et tillempet T3, senere BR 89 - en lokomotivtype, der var særdeles udbredt i datidens tyske rige. Märklin-modellen havde katalognummer 3029, og lokomotivet findes i utallige varianter, herunder også en 'dansk' litra F. De to grønne vogne (nr. 4040) var vistnok Märklins forsøg på at lave 'Länderbahn-vogne' - noget, som Brawa er sluppet betydeligt bedre fra. Da jeg købte mine, som jeg stadig har, tilbage i 1965, kostede de 5,- kr/stk.

Det mere plumpe damplokomotiv er BR 89 (artiklel nummer 3000) - ja, der var mange 'BR 89'-typer dengang. Der er lavet over 1 million eksemplarer af dette i virkeligheden ret sjældne forbillede - Deutsche Reichsbahn havde blot ti stykker i alt. Selv efter 50-60 år i produktion har Märklin endnu ikke haft 'råd' til at sætte glas i vinduerne... Lokomotivet havde i datidens Märklin-kataloger kælenavnet 'Den sorte Mus', og milliontallet blev - så vidt jeg husker - nået i 1965-66. Hos Nyboder Hobby i Kronprinsessegade lå der dynger af brugte 3000'er, pakket i cellofan, i vinduet.

På et tidspunkt betalte samlere mindre formuer for lokomotiver med fejltryk i litreringen - ganske som filatelister gør med frimærker. Man kan ikke sige sig fri for mistanken om, at moderfirmaet i Göppingen måske har spekuleret i dette - at udsende modeller med fejltryk for at øge opmærksomheden om produktet.

Venlig hilsen,

Aleman


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak