Avatar

Mulig deltager i artikel om modeltog som samleobjekt

af Carsten B. Thomsen @, Frederikshavn, mandag 01. oktober, 2018, 18:35 (16 dage siden) @ Peter Møller Christensen

Hej Peter Møller Christensen

Det lyder som et spændende oplæg til en artikel.
I disse år sker der dog en meget stor forandring indenfor modeltogshobbyen, som til dels hænger sammen med hvad man måske kunne kalde et generationsskifte.
Det kommer blandt til udtryk ved, at interessen for gammelt analogt modeltog, primært Märklin med tilhørende skinner af metal, er stærkt faldende - antallet af interesserede heri er faldende, samtidig med, at antallet af de typiske samlere heraf også er faldende.
Der var engang, hvor nogle samlede gammelt Märklin til brug som investeringsobjekter, og at denne del af modeljernbanehobbyen "fyldte" en del - her handlede det ikke om, hvor korrekte modellerne var, men om deres sjældenhed. I dag tegner der sig et billede af, at denne del af modeljernbanehobbyen er faldende, mens der er mere fokus på, hvor korrekte modellerne er, og i mindre grad på at samle bunker af modeller - ofte ens - som investeringsobjekt.

Hvis du vil skrive om noget, som gennem de seneste år har været en sikker investering, og hvor det at samle på det mest handler om dette, så har de store og meget dyre LEGO-sæt til voksne samlere - og som er blevet udgivet gennem de seneste ca. 10 år - vist sig at være en bedre investering end nok så gode aktier.

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne DCC, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), epoke III til VI - dog primært IV.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2017 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen